Provinciale aandacht voor omleidingsroutes A7

De situatie rondom de A7 bij Purmerend kwam deze week aan bod tijdens het overleg van de Statencommissie Ruimte van de provincie Noord-Holland. Bij de rondvraag richting gedeputeerde Olthof werd specifiek ingegaan op de omleidingsroutes voor vrachtverkeer. De gedeputeerde deelt de zorgen over het beschikbaar houden van deze provinciale routes en geeft aan zich hiervoor maximaal in te willen spannen. TLN is blij met de vragen van de VVD-fractie en de inzet van de gedeputeerde op dit thema.

Al sinds eind oktober 2022 wordt vrachtverkeer bij de A7 Purmerend omgeleid via provinciale omleidingsroutes. Sinds de start van de werkzaamheden aan de brug in de A7 en het totaalverbod voor vrachtverkeer zijn deze regionale omleidingsroutes belangrijker dan ooit.

Omleidingswegen

Onlangs hoorde TLN dat op de N244, één van de omleidingswegen voor de A7 Purmerend, een 10 ton aslastbeperking is ingesteld. De logistieke sector maakt zich daarom behoorlijke zorgen. Wat gebeurt er als er op deze en andere omleidingsroutes ook heftige en meer beperkingen komen te liggen?

Wessel Deelstra, public affairs adviseur bij TLN zegt hierover: ‘Het is van groot belang dat de provincie en Rijkswaterstaat goed contact houden over deze omleidingsroutes en dat de provincie deze omleidingen beschikbaar houdt tijdens de werkzaamheden aan de brug in de A7. We moeten te allen tijde voorkomen dat er omleidingsroutes van omleidingsroutes ontstaan’. TLN heeft hiervoor aandacht gevraagd bij de provincie.

Vragen aan gedeputeerde

Tijdens de vergadering van de provinciale commissie Ruimte (zie vanaf 3:41:00) is Statenlid Jeroen Boer (VVD) ingegaan op de situatie rondom de A7 en de omleidingsroutes. Het Statenlid benoemde het extra belang van de provinciale routes op dit moment en noemde een omstandigheid met strenge gewichtsbeperkingen of provinciaal onderhoud aan deze wegen een ‘logistieke nachtmerrie’.

Statenlid Boer (VVD) vroeg gedeputeerde Olthof (Mobiliteit en Bereikbaarheid) om zich in te spannen om de huidige provinciale omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden aan de A7 beschikbaar te houden.

TLN is blij dat er, met de huidige fragiele situatie rondom de A7 Purmerend, aandacht is voor het logistieke belang van de omleidingsroutes. De gedeputeerde van de provincie Noord-Holland heeft aangegeven zich maximaal in te willen zetten om de ‘logistieke nachtmerrie’ over problemen met de omleidingsroutes te voorkomen.

Meer weten?

Contact de afdeling Team public affairs

Contact de expert

Team Public Affairs

Adviseurs