TLN-leden volop in actie tijdens Dag van de Vrachtwagenchauffeur

“Vrachtwagenchauffeur is een mooi en belangrijk vak”, zegt Elisabeth Post, voorzitter van TLN. ‘Met een Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen we daarom aandacht voor dit fantastische beroep en voor de onmisbare bijdrage die vrachtwagenchauffeurs leveren.”

Honderden TLN-leden namen vandaag deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur met een ‘bedankt’-actie in hun bedrijf. Met deze dag willen werkgeversorganisaties en vakbonden een jaarlijkse traditie in gang zetten.

Zonder transport staat alles stil. Met die kreet bracht TLN jaren geleden al het belang van het goederenvervoer over de weg onder de aandacht. Anno 2019 is de slogan actueler dan ooit. De groei van bedrijven in onze sector houdt aan, het aantal bedrijven, werknemers en chauffeurs neemt alsmaar toe. Tegelijkertijd blijft de arbeidsmarkt in onze sector (zeer) krap. Daarnaast koopt de consument steeds vaker online en ook winkels zijn tegenwoordig langer en vaker open. Vrachtwagens, of beter gezegd: hun chauffeurs, vormen al met al een onmisbare schakel in de logistieke keten. Zij zorgen er immers voor dat winkels en supermarkten bevoorraad worden, dat bedrijven hun goederen krijgen en dat op de bouwplaats alles doorgang kan vinden.

TLN-leden doen mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Logistiek dienstverlener en TLN-lid Tielbeke doet ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Tielbeke heeft speciaal voor deze dag een Facebook profielfotokader ontworpen. Door hun profielfoto te wijzigen, kunnen chauffeurs in heel Nederland laten zien dat ze trots zijn op hun beroep.

Bij Maat Transport in Alblasserdam werden de chauffeurs in de watten gelegd met een heerlijk ontbijt en een goed gevulde lunchtrommel.

Ook BP, partner van TLN, zette zich vandaag in tijdens de actie. BP en Wild Bean Cafe maakten deze dag extra smakelijk met een gratis broodje, belegd met een heerlijke Van Dobben gehaktbal voor iedere chauffeur met een groot rijbewijs.

TLN was vandaag ook op de radio. Benieuwd naar het radio-fragment? Luister het hier.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom