TLN verheugd; verbreding A2 Limburg gaat definitief door

Nadat nagenoeg alle bezwaren tegen het Tracébesluit door de Raad van State ongegrond zijn verklaard, kan nu eindelijk de schop de grond in en wordt de A2 Limburg verbreed naar 2×3 rijstroken.

De A2 is de slagader van Limburg. Op deze belangrijke noord-zuid verbinding staan vrijwel dagelijks files. Dit kost het vervoerend bedrijfsleven veel tijd en daarmee geld.

Van start in 2022

TLN heeft lang gelobbyd voor een verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Tegen het in 2019 genomen Tracébesluit liepen echter diverse bezwaren. De Raad van State heeft nu nagenoeg al deze bezwaren ongegrond verklaard. TLN is zeer blij dat nu eindelijk de schop de grond in kan. De aanbesteding en voorbereiding van de uitvoering kunnen nu door. De realisatie van de verbreding gaat in 2022 van start en de weg wordt uiterlijk 2027 opgeleverd.

Betere doorstroming

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide wordt over een lengte van 18 kilometer verbreed, van 2×2 met spitsstroken naar 2×3 rijstroken met vluchtstroken. Ook de verbindingsboog van de A73 naar de A2 bij knooppunt Het Vonderen wordt aangepast om beter aan te sluiten op het nieuwe ontwerp van de A2. Met een verbrede A2 verbeteren de doorstroming en verkeersveiligheid, neemt sluipverkeer af en wordt de economische ontwikkeling van Limburg gestimuleerd.

Op het Limburgse wensenlijstje van TLN staan nu nog een verbreding van de A67 en de A76. Ook voor deze, voor het goederenvervoer belangrijke wegen zal TLN zich blijven inzetten.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid