TLN wil dat provincie Friesland aquaduct Skarster Rien voorschiet

TLN wil dat de provincie Friesland het aquaduct bij Joure voorschiet. Wessel R. Veenstra, voorzitter TLN-regiobestuur Noord: ‘Zomers is de A6 twintig minuten per uur verstoord. Die onzekere reistijd is een doorn in het oog van de transportsector’.

​TLN spreekt met deze oproep de formerende partijen in de provincie Friesland aan. Gezien het belang van de A6 voor de Friese economie, roept TLN de politieke partijen op om concrete afspraken te maken over de aanpak van dit knelpunt.

Laatste lage brug

De brug over het Skarster Rien bij Joure is de laatste lage brug tussen Groningen en Amsterdam. Volgens Veenstra is het hoog tijd dat er actie wordt ondernomen: ‘Het is erg vervelend dat het Rijk is teruggekomen op een afspraak voor de aanleg van het aquaduct, waardoor er geen geld is. Ik vind daarom dat de politieke partijen in Friesland dan eigenlijk zelf met geld over de brug moeten komen, anders komt dat aquaduct er nooit.’

Aquaduct verbetert verkeersveiligheid

De huidige situatie op de A6 zorgt regelmatig voor ongelukken. In drie jaar zijn er zo’n twintig aanrijdingen geweest, waarvan ook een aantal met letsel. ‘Automobilisten of vrachtwagenchauffeurs die hier niet bekend zijn worden soms verrast. Je verwacht ook geen lage brug op een snelweg. Ik verwacht dat het aquaduct óók de verkeersveiligheid gaat verbeteren’, aldus Veenstra.

TLN blij met knooppunt Joure

Daarnaast is TLN blij met het nieuwe knooppunt Joure, waarmee een einde gemaakt is aan de dagelijkse files. Veenstra: ‘Het verkeer stroomt nu fantastisch door, daar zijn we als transportsector heel blij mee!’​

Meer weten?

Contact de expert

Team Sector en Beleid

Adviseurs