TLN wil meer beveiligde parkeerplaatsen tegen inklimmers

De jongste cijfers die het ministerie van Justitie en Veiligheid deelde met de media laten een stijging zien van het aantal inklimmers. Deze stijging baart Transport en Logistiek Nederland (TLN) zorgen omdat onze leden de dupe zijn van inklimmers en schade lijden aan hun voertuigen, de vracht en vertraging in de levering ervan.

Transport is een wezenlijk onderdeel van de infrastructuur in onze samenleving. Goederen moeten ongestoord vervoerd kunnen worden, zonder schade en vertraging. TLN roept de overheid daarom op om te investeren in beveiligde parkeerplaatsen langs de snelwegen met slimme camera’s die 24/7 worden gemonitord. Daarnaast vraagt TLN opsporingsdiensten om TLN te informeren over risicovolle locaties waar mensen inklimmen en de trends en ontwikkelingen met TLN te delen. Deze informatie is noodzakelijk voor het tijdig waarschuwen van onze leden. Ook het ontdekken van inklimmers door effectieve controles met speurhonden blijft belangrijk, zo tonen de cijfers aan.

TLN vroeg aandacht voor dit standpunt in de media, onder meer in het NOS Radio 1 Journaal van 22 januari 2020 om 08:00 uur en bij BNR Nieuwsradio.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid