Transportbedrijf te koop

TLN helpt leden via deze rubriek met bedrijfsovername of verkoop van het bedrijf. Vandaag een transportonderneming in het oosten gericht op het transport met open auto’s (met kraan) en huiftrailers.

Meer informatie over het te koop aangeboden bedrijf:

  • Het bedrijf is centraal gelegen in het Oosten van Nederland nabij diverse uitvalswegen. De bedrijfslocatie is gehuurd, voorzetting van de bedrijfsactiviteiten op de locatie vormt een vast onderdeel van de bedrijfsovername.
  • De transportonderneming richt zich op specialistisch transport met open wagens (met kraan) en huiftrailers voor uiteenlopende opdrachtgevers in Nederland en daarbuiten.
  • De onderneming beschikt over de juiste vergunningen voor de uitvoering van de werkzaamheden. Bij het transportbedrijf zijn circa 20 werknemers actief naast de ondernemer. Een deel van de voertuigen is geleased, het merendeel is in eigendom. De onderneming kenmerkt zich door een ‘lean’ aansturing, hoge mate van automatisering en flexibiliteit. De DGA heeft een beperkte arbeidsinspanning per week.
  • De omzet is groeiende in de afgelopen jaren, In 2022 is een omzet gerealiseerd van ruim € 3.500.000. De EBITDA-marge bedraagt circa 12% (na ondernemersbeloning). De onderneming kent een solide trackrecord met voldoende (nieuwe) marktmogelijkheden in de nabije toekomst.
  • Er wordt gezocht naar een strategische marktspeler om de huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten voort te zetten. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan de opvolger. Het betreft een 100% aandelentransactie.
  • Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst kan verdere informatie gedeeld worden.

Meer informatie?
Ben je geïnteresseerd in dit bedrijf en wil je meer informatie? Bel naar TLN servicepartner MKB advies partners 085 – 0604700 of mail naar ondernemen@mkbap.nl.

TLN wil leden helpen om een bedrijf aan te kopen of een bedrijf te verkopen. Door de onafhankelijke en vertrouwelijke rol van TLN kunnen we leden helpen de eerste stappen hierin te nemen. TLN heeft drie servicepartners geselecteerd die gespecialiseerd zijn in Transport & Logistiek. Zij kunnen optimaal de belangen van een bedrijf behartigen en het proces te begeleiden om een overname succesvol te maken. Wil je meer weten over bedrijfsaankoop of -verkoop, dan kun je contact opnemen met Sjors Jepkema (gjepkema@tln.nl).

Meer weten?

Contact de expert

Team ledenvoordeel

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.