Tweede seizoen TLN Tacho Podcast van start!

Vanaf donderdag 13 april kun je het tweede seizoen van de TLN Tacho Podcast beluisteren. In deze nieuwe serie gaan Erik Busser en Natalie Krul van TLN ook in gesprek met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over weginspecties, digitale inspecties en bedrijfsinspecties. Ook spreken we met KTO-er Wim Mellink over zijn ervaringen met controles en hoe hij zich daar op voorbereidt. Waar moet je op letten als ondernemer? En als chauffeur en planner? Luister mee en wees goed voorbereid!

Vanuit TLN nemen Erik Busser (vakspecialist digitale tachograaf en rij- en rusttijden) en Natalie Krul (vakspecialist toezicht en handhaving) deel aan de podcast. Elmer de Bruin, clustermanager Internationaal, host deze podcast. Zij bespreken de inspecties in vier afleveringen met onze gasten.

Eerste aflevering: weginspecties

In de eerste aflevering gaat Elmer in gesprek met Erik en ILT inspecteur Bert van Voorthuizen over weginspecties. Wat komt Bert als inspecteur onderweg tegen? Waar let de ILT vooral op? En wat doet TLN om haar leden zo goed mogelijk voor te bereiden op een wegcontrole? Ook bespreken de heren de toekomst van wegcontroles en geven zij jou tips om goed voorbereid op weg te gaan.

Tweede aflevering: de ondernemer en inspecties

In de tweede aflevering gaan Elmer, Erik, Natalie in gesprek met KTO-er Wim Mellink. Wim rijdt met zijn vrachtauto en tankoplegger door heel Europa. Hoe ziet een controle er in het buitenland uit? Wat zijn de verschillen met Nederland? Welke voorbereidingen treft Wim voor vertrek en wat ziet hij om zich heen gebeuren in de praktijk

Derde aflevering : digitale inspecties

In de derde aflevering zit Martijn Klaassen van de ILT met Erik en Natalie aan tafel bij Elmer. Martijn is projectleider van de digitale inspectie en licht toe wat dit inhoudt. Wat moet je als ondernemer doen als je een envelop van de ILT op je deurmat ontvangt? Wat kun je ervan verwachten? Wat is het doel van de ILT met de digitale inspecties? Martijn geeft je alle uitleg die jij als ondernemer nodig hebt. Ook zijn we benieuwd wat de ILT constateert bij een digitale inspectie en vertellen we je hoe TLN je kan helpen bij de voorbereiding op een digitale inspectie.

Vierde aflevering: bedrijfsinspecties

In de laatste aflevering van het tweede seizoen gaan Elmer, Erik en Natalie in gesprek over bedrijfsinspecties met Danique van Broekhoven, projectleider, inspecteur en coördinator bij de ILT. Hoe verloopt een bedrijfsinspectie? Hoe selecteert de ILT wie er voor een bedrijfsinspectie aan de beurt is? Wat ziet de ILT in de praktijk vaak mis gaan? En hoe kunnen ondernemers dit in de toekomst voorkomen?

Aflevering 1 en 2 zijn vanaf 13 april te beluisteren op streamingsplatform Spotify.

Meer weten?

Contact de expert

Erik Busser

Consultant

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.