Uitvallen Ketheltunnel toont kwetsbaarheid van systeem

De Ketheltunnel in de A4 bij Schiedam was vanochtend in beide richtingen gesloten, doordat er geen personeel beschikbaar was om toezicht te houden op het verkeer in de tunnelbuizen. Dat zorgde voor grote verkeershinder in de regio. Om in de toekomst soortgelijke problemen te voorkomen pleit TLN ervoor dat overheidsinstanties personeel uitwisselen om afsluitingen te voorkomen.

De tunnel werd net voor de ochtendspits afgesloten. De tunneloperator is nodig om bij mogelijke calamiteiten in te grijpen. Twee medewerkers van Rijkswaterstaat waren niet beschikbaar omdat ze ziek waren. Er was niet direct vervanging beschikbaar.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) noemt het systeem kwetsbaar: ‘Ik vind dat we wel in een heel raar land leven als ons land vaststaat door de ziekte van twee mensen. Dan hebben we het niet goed georganiseerd met z’n allen’, zegt bestuursvoorzitter Elisabeth Post in een reactie tegen NPO Radio 1.

‘Stilstaan kost natuurlijk per definitie geld. Ook moeten ze omrijden en komen spullen later aan. En als je naar Hoek van Holland rijdt om de boot naar Groot-Brittannië te nemen, is er een risico dat je de afvaart mist.’

Beluister het interview met bestuursvoorzitter Elisabeth Post op Radio 1 via deze link. Het fragment is te vinden op 2:19:30.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.