Vereenvoudigde behandeling van de WIA-aanvraag voor 60-plussers

Er zijn op dit moment meer aanvragen voor een WIA-uitkering dan UWV aankan. Daardoor is er een achterstand in de beoordelingen en kunnen ze niet altijd binnen 8 weken een beslissing nemen. Een van de maatregelen om deze achterstand weg te werken is om tot 1 januari 2024 de behandeling van de WIA-aanvraag voor mensen van 60 jaar of ouder te vereenvoudigen.

Dit betekent dat ze de WIA-aanvragen zoveel mogelijk behandelen op basis van schriftelijke informatie, bijvoorbeeld het re-integratieverslag. Is deze informatie niet voldoende? Dan neemt UWV contact op met de aanvrager. Er is meestal geen verdere beoordeling van de aanvraag door een verzekeringsarts.

Lees meer informatie op de website van Vereenvoudiging van de behandeling WIA-aanvraag voor 60-plussers | UWV | Particulieren.

Meer weten?

Contact de expert

Saskia Kraaijenoord

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.