Vrachtwagenchauffeur Luna in De Telegraaf

Als jong meisje droomde ze ervan om een truck te besturen, nu rijdt de 21-jarige Luna uit Hoogland zo’n 120.000 kilometer per jaar in haar Scania van 16,5 meter lengte. Luna is één van de 4.508 vrouwelijke vrachtwagenbestuurders in Nederland op een totaal van 92.884 beroepschauffeurs. In dagblad De Telegraaf vertelt Luna over haar beroep.

Dit in aanloop naar de Ladies Night die vanavond – donderdag 19 oktober 2023 – in voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht wordt gehouden. Hier worden ongeveer tweehonderd potentiële -vrouwelijke – vrachtwagenchauffeurs verwacht om deze experience mee te maken.
Lees het verhaal van Luna in De Telegraaf (met een abonnement op De Telegraaf kun je dit artikel lezen).

‘Zonde om broodnodige potentieel niet te benutten’

Elisabeth Post, bestuursvoorzitter TLN: ‘Er ligt een groot arbeidspotentieel bij vrouwen. En het is zonde om dat broodnodige potentieel niet te benutten. Onze sector transport en logistiek blijft groeien met allerlei verschillende, mooie arbeidskansen. Het is aan ons om een beroep te doen op vrouwen en te laten zien hoe aantrekkelijk het is om in deze sector te werken.’

Lees meer informatie over de speciale instapavond als onderdeel van de campagne ‘ikwordvrachtwagenchauffeur’.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.