Wederom 5 jaar duidelijkheid voor ZZP’ers en opdrachtgevers

Goed nieuws voor ZZP’ers en hun opdrachtgevers: precies 5 jaar na het verkrijgen van goedkeuring op de brancheovereenkomst voor beroepsgoederenvervoer heeft TLN goedkeuring gekregen op verlenging van de vervoersovereenkomst.

Vanwege alle onduidelijkheid rondom de inzet van ZZP’ers en webmodules vindt TLN het belangrijk dat de modelovereenkomst blijft bestaan. De lobby hiervoor is succesvol geweest; het is gelukt.

Gebruikers van onze overeenkomst hebben de komende 5 jaar de zekerheid dat buiten dienstbetrekking wordt gewerkt. Ten opzichte van de vorige overeenkomst zijn er twee zaken veranderd: het nieuwe TLN-logo is gebruikt en het registratienummer is gewijzigd.

De spelregels zijn ongewijzigd. Dat betekent dat de gele stukken uit de overeenkomst van groot belang zijn geweest voor de beoordeling en niet gewijzigd mogen worden als je zekerheid wilt hebben. Dus, niet geel gearceerde delen mogen gewijzigd worden, mits het hart van de overeenkomst in tact blijft. Bijgaand vind je de nieuwe overeenkomst en de toelichting.

Voor TLN-leden is ook een Word-versie beschikbaar.

Meer weten?

Contact de expert

Saskia Kraaijenoord