Werken in de transportsector? Ook voor vrouwen is er genoeg te doen!

Dinsdag 23 mei 2023 spraken Dionne van Schaick (ITC Holland Transport), Sabine Zijderlaan (Zijderlaan) en Willemijn Westerlaken (TLN) met VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal-Van Doorn over het thema ‘vrouwen in transport’. Caroline is als Europarlementariër aan de slag gegaan met dit thema. Zij constateerde dat het aandeel vrouwen in de sector nog veel te laag is. Ze probeert daarom vanuit het Europees Parlement antwoord te geven op de vraag wat de sector aantrekkelijker kan maken voor vrouwen.

Met Sabine en Dionne sprak ze over wat voor verwachtingen er zijn richting vrouwelijke transportondernemers en op wat voor manier zij daar in hun functie mee omgaan. Het feit dat er weinig bekend is over de veelzijdigheid aan logistieke functies noemden zij als een van de redenen waarom vrouwen misschien niet direct in het transport aan de slag gaan. Onbekend maakt dus onbemind. Helaas, want praktisch alle logistieke functies zijn voor vrouwen net zo interessant en uitdagend.

Er zijn nog best wat inspanningen nodig om het logistieke werkveld positiever onder de aandacht te brengen. Zowel door transport bedrijven zelf maar ook vanuit Brussel. Meer aandacht besteden aan de diversiteit van logistieke functies binnen de logistiek helpt zeker om het aantal vrouwen actief in de sector te doen toenemen.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.