TLN helpt haar leden bij het verhalen van schade

Transport en Logistiek Nederland onderneemt actie tegen Europese truckfabrikanten die schuldig verklaard zijn aan het in kartelvorm afspraken maken.

Achtergrond

Europese truckfabrikanten hielden volgens de Europese Commissie ruim veertien jaar (van 1997 tot 2011) een kartel in stand waardoor mogelijk 600.000 Europese transportondernemers zijn gedupeerd. Het kartel maakte onder meer prijsafspraken. In Nederland gaat het om circa 240.000 verkochte vrachtwagens, waardoor de totale schade wordt geschat op 1,2 miljard euro aan te veel betaalde bedragen. Het gaat hier om vrachtwagens van zes ton TMM.

TLN heeft naar verschillende opties gekeken, zodat leden optimaal bijgestaan kunnen worden in het verhalen van de schade. Na een uitgebreid selectieproces, waarin aantoonbare expertise en resultaten in vergelijkbare zaken leidend zijn geweest, heeft TLN besloten om het advocatenkantoor Hausfeld & Co. aan te bevelen aan al haar leden. Hausfeld is wereldwijd actief en heeft kantoren in Engeland en Amerika. Het kantoor heeft een uitstekende en langdurige reputatie als een van Europa’s ​vooraanstaande kantoren als het gaat om het verhalen van kartelschade en massaclaims.

Hausfeld & Co. heeft namens transportbedrijven een claim ingediend tegen Europese truckfabrikanten die schuldig verklaard zijn aan het in kartelvorm afspraken maken. Meer over Hausfeld en wat je kunt doen lees je hier.

Aanmelden niet meer mogelijk

TLN ontvangt regelmatig vragen van leden die zich hebben aangesloten bij MKB-Claim of andere organisaties en die willen overstappen. Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om je aan te melden bij ons collectief.

Informatie aanvragen

Heb je vragen of wil je extra informatie ontvangen over de claim tegen het truckkartel? Vul dan onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten?

Contact de expert

Team Ledendesk

TLN Adviseurs