Kiwa geeft nieuwe G2V2-tachograafkaarten uit per 21 juli 2023

Sinds 21 juli 2023 geeft Kiwa Register B.V. de nieuwste versie tachograafkaarten uit. Het betreft de 2e versie van de 2e generatie tachograafkaarten (G2V2). Deze nieuwe tachograafkaarten zijn het gevolg van de vernieuwde technische specificaties van de smart tacho 2 en werken in alle generaties en alle versies tachografen.

TL1 (2) Bestuurderskaart op stuur
Beeld: TLN

Bestaande tachograafkaarten werken ook gewoon in de nieuwe smart tacho 2, zoals die vanaf 21 augustus 2023 verplicht is in nieuwe voertuigen. Het is dus ook niet nodig om een nieuwe kaart aan te vragen als de huidige kaart nog geldig is en er gereden gaat worden met een smart tacho 2.

De nieuwe tachograafkaarten hebben onder meer een grotere opslagcapaciteit in verband met de wijziging van de 28 dagen naar 56 dagen welke een chauffeur onderweg moet kunnen overleggen. Daarnaast kan de nieuwe tachograafkaart ook de nieuwe functionaliteiten opslaan, zoals de automatische grenspassage en de nieuwe functie laden/lossen (welke ook in de tachograaf zelf worden geregistreerd). De nieuwe kaarten (G2V2) zijn te herkennen aan het nummer 0039 rechtsonder op de kaart.