Flexibele Arbeid

Leer alles over de verschillende vormen van flexibele arbeid en hoe je de regels toepast.

Inhoud

Binnen organisaties wordt veelvuldig gebruik gemaakt van flexibele arbeid. Denk aan het inzetten van werknemers op een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of aan het inlenen van uitzendkrachten en payroll’ers. Maar denk ook aan de inzet van ZZP’ers en oproepkrachten. En elk van die vormen van flexibele arbeid kent uiteraard weer zijn eigen regels. In deze workshop komen al deze vormen van flexibele arbeid aan bod. Ook staan we stil bij alle wijzigingsvoorstellen van het kabinet die mogelijk van grote invloed gaan zijn op arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, concurrentiebedingen, oproepovereenkomsten, ZZP’ers en uitzendkrachten.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor ondernemers in de transport- en logistieke sector, personeelsfunctionarissen en anderen die verantwoordelijk zijn voor het personeel.

Programma

Tijdens de workshop Flexibele arbeid worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Welke vormen van flexibele arbeid zijn er
  • Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd (reeks van contracten, proeftijd, concurrentiebeding, loon bij ziekte en einde arbeidsovereenkomst)
  • Oproepovereenkomsten (definitie, soorten, oproepen van de oproepkracht, aanbod vaste arbeidsomvang, loon tijdens ziekte en einde van de oproepovereenkomst)
  • Uitzendkrachten en payroll’ers
  • ZZP’ers
  • Hoge en lage WW-premie en de herzieningsregeling
  • De wijzigingsvoorstellen van het kabinet
Tijdens deze interactieve workshop wisselen theorie en praktijk elkaar af en is er veel ruimte om vragen te stellen. Je maakt kennis met eerdergenoemde onderwerpen en mocht je al over (enige) kennis beschikken dan wordt die opgefrist en aangevuld. Na afloop ken je dan ook de belangrijkste regels en weet je hoe daarmee om te gaan.

Investering

De workshop is kosteloos voor bedrijven die SOOB afdragen.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.