Digitale vrachtbrief eenvoudig in overzees gebruik

Transporteurs gebruikten dit voorjaar voor het eerst een digitale vrachtbrief bij een transport richting het Verenigd Koninkrijk. De digitale vrachtbrief blijkt goed te gebruiken voor overzeese logistiek van en naar het VK.

​​Bij deze proef werkten TLN, Beurtvaartadres, de Franse en Engelse brancheorganisaties en het Department for Transport in het Verenigd Koninkrijk samen. De pilot is onderdeel van een bredere strategie om handelssystemen te digitaliseren.

Eenvoudig in gebru​​​​ik

TransFollow, de standaard voor de digitale vrachtbrief, verbindt digitaal de systemen van de afzender, vervoerder(s) en ontvangers van goederen. Het is eenvoudig in gebruik, want het past zich aan de taal van de gebruiker aan. Alle informatie voor alle partijen in de keten is digitaal gedocumenteerd in een dashboard. De gegevens zijn realtime en direct beschikbaar.

Verbeteren winstgevendh​​eid

De digitale vrachtbrief verbetert de winstgevendheid, efficiëntie en zichtbaarheid van de supply chain voor de logistieke keten. De transparantie zorgt ervoor dat de partijen beter samenwerken en ze samen hun processen kunnen optimaliseren. Ook verminderen de administratieve lasten voor vervoerders.

Protocol ratifice​ren

De volgende stap wordt naar verwachting dit jaar nog gezet. Het Verenigd Koninkrijk is het proces gestart waarmee uiteindelijk de ratificatie van het protocol voor de digitale vrachtbrief plaatsvindt.​

Meer weten?

Contact de expert

Antoinette Vels

Meld je aan voor de community om je ervaringen te delen.

TLN-leden ontmoeten elkaar op bijeenkomsten, maar ook online. TLN is van start met een pilot voor leden. Zij krijgen online toegang tot een omgeving waarop ze informatie kunnen delen over ondernemerschap en relevante onderwerpen zoals duurzaamheid.