Duivendrecht geeft het goede voorbeeld in emissievrije stadslogistiek

Om steden in 2025 emissievrij te bevoorraden, is het belangrijk dat er voldoende laadinfrastructuur is. TLN is dan ook verheugd dat er in Duivendrecht een nieuw laadplein voor elektrische vrachtwagens komt.

Het laadplein wordt gebouwd bij het terrein van Deudekom, TLN-lid gespecialiseerd in zero-emissie verhuizingen. Directeur Jan van Deudekom is enthousiast over de bouw: ‘Het is essentieel om in de praktijk te ontdekken en demonsteren wat er allemaal komt kijken bij het laden van een elektrische vloot. Zo helpen we de logistieke sector de overstap naar elektrische vracht- en bestelwagens te maken.’

Gedeelde laadpunten
In totaal komen er acht nieuwe laadpunten en een snellader voor elektrische vrachtwagens. Naast de emissievrije wagens van Deudekom, kunnen ook andere bedrijven straks gebruik maken van die voorzieningen. Het nieuwe laadplein is het resultaat van de samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie Noord-Holland, de gemeente Ouder-Amstel en transportbedrijf Deudekom.

Goed initiatief
In het TLN-verkiezingsmanifest roept Transport en Logistiek Nederland overheden op om te zorgen voor voldoende laadinfrastructuur. Die infrastructuur is essentieel om in 2025 minstens 30 binnensteden emissievrij te bevoorraden, zoals afgesproken in het klimaatakkoord. TLN juicht het initiatief in Duivendrecht zeer toe en vraagt gemeenten en provincies in de rest van Nederland om dit voorbeeld te volgen.

Meer weten?

Contact de expert

Anne-Marie Nelck

Clustermanager distributie