Herhaalde oproep check “Rustplaats Vrachtwagens”

Denk jij na over een overstap naar elektrische vrachtwagens? Dan wil je ook dat je je vrachtwagen(s) kunt opladen. Daar kun je jezelf bij helpen. We vragen je deel te nemen aan een check “Rustplaatsen Vrachtwagens” van het CBS. Dit levert informatie op waarmee het elektriciteitsnetwerk aangepast kan worden voor elektrische vragenwagens.

Check Rustplaatsen vrachtwagens

Op dit moment is er nog niet genoeg informatie om het elektriciteitsnetwerk aan te passen voor een goede overgang naar elektrische vrachtwagens. Zo is het nog onduidelijk waar extra elektriciteitskabels moeten liggen om in de toekomst een grotere piekbelasting aan te kunnen. Daarom vragen wij je om deel te nemen aan een check ‘Rustplaatsen Vrachtwagens’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS heeft hier een Excel-format voor gemaakt waarin ze vragen naar kenteken, postcode belangrijkste rustplaats, aantal dagen van de afgelopen 7 dagen dat voertuig hier stond. Maar je mag ook een afslag uit hun eigen systeem sturen. CBS is op zoek naar belangrijkste rustplaats per kenteken, en rustplaats bij voorkeur 6-cijferige postcode.

Zo meld je je aan

Via het aanmeldformulier kun je je rechtstreeks aanmelden. Aanmelden kan ook door de naam van je bedrijf, de naam van de contactpersoon en het e-mailadres van de contactpersoon te mailen naar: rustplaatsvoertuigen@cbs.nl

Samenwerking

Deze check is een samenwerking van TLN, CBS, ElaadNL, de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), de Topsector Logistiek en evofenedex.

Wij bedanken je alvast voor je medewerking.

Meer weten?

Contact de expert

Erik Busser

Consultant

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.