LEVV-LOGIC: Onderzoek naar lichte elektrische vrachtvoertuigen

Op 28 augustus werden de conclusies uit het meerjarige onderzoek van LEVV-LOGIC gepresenteerd. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam met medewerking van een groot aantal bedrijven en organisaties, waaronder TLN.

​​​​​Het onderzoek richt zich op het realiseren van slimme en schone stadslogistiek met de inzet van lichte elektrische voertuigen (LEVV). Dit moet zorgen voor een positieve uitwerking op de aantrekkelijkheid, leefbaarheid en economische vitaliteit van steden. Een LEVV is bijvoorbeeld een fiets, bromvoertuig of compact voertuig met elektrische ondersteuning of aandrijving, ontworpen voor de distributie van goederen in de openbare ruimte, met beperkte snelheid.

LEVV’s komen steeds meer terug in het straatbeeld: zowel grote als kleinere logistiek dienstverleners en verladers zien kansen om de voertuigen effectief in te zetten. Maar met welk logistiek concept kunnen logistiek dienstverleners en verladers de LEVV’s succesvol en winstgevend inzetten? En welke aanpassingen zijn daarvoor nodig in de bedrijfsvoering?

Het onderzoe​k

Meer weten over LEVV’s en dit specifieke onderzoek? De onderzoekresultaten zijn terug te lezen in deze publicatie: 20180828 Eindpublicatie Stadslogistiek: Licht en Elektrisch LEVV-LOGIC - HvA

Meer weten?

Contact de expert

Anne-Marie Nelck

Clustermanager distributie