Ondersteuning bij bedrijfsovername, gespecialiseerd in transport en logistiek

Bijna elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met bedrijfsovername. Overname binnen de familie, zelf een bedrijf overnemen of overname van je eigen bedrijf door derden.

Waarom hulp bij bedrijfsovername?

Bij verkoop onderscheiden we grofweg de volgende stappen in het proces van bedrijfsovername, waarbij onze TLN-servicepartners jou kunnen begeleiden:

1. Oriëntatie/voorbereidingsfase
2. Bedrijf verkoopklaar maken
3. Zoeken en onderhandelen
4. Koop en afronding (de overdracht)
5. Na de overdracht

Bij overdracht binnen de familie komen ook andere aspecten aan de orde. Denk aan de capaciteiten, kwaliteiten en wensen van de betrokken familieleden, de bedrijfsstrategie voor de lange termijn en de financiële, juridische en fiscale aspecten.

TLN-korting

TLN-leden ontvangen bij beide TLN-servicepartners een korting op het reguliere tarief.

TLNPodcast

Bedrijfsovername is een belangrijk thema in de logistieke sector. Daarom informeren wij onze leden graag over dit onderwerp. In een zesdelige podcastserie vertellen we je alles over de oriëntatie, voorbereiding, onderhandelingen en afronding van het proces van bedrijfsopvolging. Luister hier alle afleveringen van de podcastserie

HUB-artikelen

“Vaak hebben mensen het over hun schoonfamilie als de koude kant”, zegt Peter Schoenmaker, directeur van Albert Van de Scheur BV transport. “Mijn schoonvader praat over de gouden kant. Hij wilde dat het bedrijf in Apeldoorn bleef. Ik ben de vierde generatie die het bedrijf leidt en eigenaar is van het bedrijf. Ik heb een andere achternaam, maar hoor bij de familie.” 

Lees hier het hele verhaal van Peter Schoenmaker 


“We woonden naast het bedrijf van onze vader en zijn broers”, zegt Jannis van Eijk, die met zijn neef Pim transportbedrijf Gebroeders van Eijk runt. “Ik werd wakker met het geluid van vrachtwagens en ging ermee naar bed. Als tiener reed ik ze de wasstraat in en hielp ik met laden en lossen. Het was vanzelfsprekend om de kant van het transport op te gaan.” 

Lees hier het hele verhaal van Jannis van Eijk 

Informatie aanvragen

Heb je vragen of wil je extra informatie ontvangen over hulp bij bedrijfsovername? Vul dan onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraag hulp bij bedrijfsovername

Meer weten?

Contact de expert

Team Ledendesk

TLN Adviseurs