Effectief Leidinggeven

Leer hoe je een team motiveert samen met jou het beste resultaat te halen én medewerkers voor de organisatie behoudt.

Inhoud

Hoe motiveer je medewerkers en zorg je dat ze bij de organisatie blijven? Belangrijk in een tijd waarin het steeds lastiger is nieuwe medewerkers te vinden. Wil je daarom de huidige medewerkers meer werkplezier bieden én behouden voor de organisatie? De leidinggevende speelt daarbij een cruciale rol. Onze zesdaagse training Effectief leidinggeven biedt leidinggevenden de instrumenten die nodig zijn om tevreden medewerkers te krijgen die met plezier samen voor het maximale resultaat gaan. Tevreden medewerkers zorgen voor een prettige sfeer in de organisatie én mogelijk zelfs lager ziekteverzuim. Weten hoe je dat bereikt binnen jouw organisatie? In zes dagen leer je alles wat je moet weten om talentvolle medewerkers te behouden, krijg je inzicht in de invloed van je eigen gedrag en kun je effectief leidinggeven aan een team.

Programma

Trainer Hans Swinkels verzorgt deze unieke training. Hij heeft veel kennis van de transport- en logistieke sector.

Tijdens de training ga je onder andere aan de slag met:

  • de Talent Motivatie Analyse (TMA)
  • inspirerend overbrengen van je ideeën
  • gezamenlijk doelen realiseren met de juiste aanpak
  • het selectiegesprek met nieuwe medewerkers
  • resultaat- en mensgericht coachen en bijsturen om tevredenheid en vooruitgang te borgen
  • onderhandelen
  • lean denken en doen

Na de 1e dag vul je de Talent Motivatie Analyse (TMA) in. Daarmee krijg je inzicht in je talenten en gedrag. Je krijgt een persoonlijk rapport met je drijfveren en competenties, ideale werkomgeving en effectieve management- en communicatiestijlen. Dit rapport vormt de rode draad tijdens de training.

Bijna driekwart van de tijd oefen je met zelf ingebrachte praktijkcasussen en fictieve situaties. De groep deelnemers bestaat uit gelijkgestemden. Je leert dus niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar. De trainer is tijdens de training én drie maanden daarna beschikbaar zodat je gebruik kunt maken van zijn expertise.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor afdelingsverantwoordelijken, leidinggevenden, aankomend leidinggevenden en mt- of directieleden in de transport- en logistieke sector. Voor de training is het belangrijk dat je beschikt over mbo-werk- en denkniveau.
Omdat we interactie belangrijk vinden, werken we met kleine groepen: minimaal 7 en maximaal 8 deelnemers.

Investering

Deze unieke 6-daagse training kost € 1849,- per persoon voor TLN leden en €2435,- per persoon voor niet-leden. Dit is inclusief de TMA, trainingsmateriaal en lunches. Exclusief btw.

Voor deze training kunnen medewerkers gebruikmaken van het opleidingsbudget van SOOB. Ga voor de voorwaarden en meer informatie naar de website van Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.