Gesprekstechnieken

Effectief en vol vertrouwen onderhandelen met je in- en externe klant.

Inhoud

Hoe ga je het gesprek aan met je klant over jouw dienstverlening? Hoe onderhandel je over een eerlijke prijs? Nu de marges in de transport- en logistieke sector klein zijn, is het belangrijk dat je sterk staat als je onderhandelt. Onze training Gesprekstechnieken helpt je daarbij. Wil je vol vertrouwen het gesprek en onderhandelingen aan terwijl je de goede relatie met je klant en medewerkers behoudt? Leer dan verschillende gesprekstechnieken en -vaardigheden om te kunnen onderhandelen. Met onze training Gesprekstechnieken ga je met zelfvertrouwen ieder gesprek aan.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor ondernemers en medewerkers die een leidinggevende rol hebben binnen de organisatie en onderhandelingen voeren met klanten.

Programma

Hans Swinkels verzorgt deze driedaagse, praktijkgerichte training. Hij is een ervaren trainer met veel kennis van de transport- en logistieke sector. Hij behandelt onder andere de volgende vragen:

  • Wat zijn mijn drijfveren en competenties? En hoe kan ik deze beter benutten?
  • Hoe maak ik beter contact door gedrag te herkennen?
  • Hoe open ik een gesprek met een klant?
  • Hoe breng ik mijn diensten onder de aandacht?
  • Hoe houd ik de regie in een gesprek?
  • Welke onderhandelings- en communicatiestijl past het beste bij mij en mijn gesprekspartner? En hoe zet ik deze in?
  • Hoe overwin ik bezwaren?
  • Hoe coach ik medewerkers en houd ik vast aan mijn gekozen strategie?

Vóor de tweede dag van de training vul je de digitale Talent Motivatie Analyse (TMA) in. Daarmee krijg je inzicht in je talenten en gedrag. Je krijgt een persoonlijk rapport met je drijfveren en competenties, ideale werkomgeving en effectieve management- en communicatiestijlen. Dit rapport vormt de rode draad tijdens de training.

Tijdens de training ontwikkel je je leiderschap, kennis, vaardigheden en communicatie bij het onderhandelen en in relaties met klanten en medewerkers. In de praktijkgerichte training staat oefenen centraal.

Investering

De kosten voor de training Gesprekstechnieken zijn €1229,- voor leden van TLN en €1570,- voor niet leden. Dit is inclusief TMA en exclusief btw.

Voor deze training kunnen medewerkers gebruikmaken van het opleidingsbudget van SOOB. Ga voor de voorwaarden en meer informatie naar de website van Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.