Fenex

Fenex is dé Nederlandse brancheorganisatie voor expediteurs en logistiek dienstverleners. Fenex is een zelfstandige vereniging en valt onder de koepel TLN. Fenex biedt leden een breed scala aan informatie, opleidingen, diensten en producten en bijeenkomsten om van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten.

Over Fenex

Al meer dan 100 jaar behartigt Fenex de belangen van zo’n 400 ondernemingen. Sinds 2013 zijn de werkorganisaties van TLN en Fenex samengevoegd. Door een bundeling van kennis, dienstverlening en belangenbehartiging ontstond een nieuwe organisatie die voor de belangen van zo’n 5000 transport-, logistieke- en expeditiebedrijven opkomt. Leden van Fenex vervullen cruciale rol binnen de logistieke keten. Handel en industrie hebben te maken met ontwikkelingen zoals steeds complexer wordende wet- en regelgeving, security, duurzaamheid en een steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Lees meer over de vereniging Fenex.

Samenstelling bestuur

Het Fenex-bestuur is door de leden gekozen. Er is een rooster van aftreden.

  • Cuno Vat (voorzitter), Neele-Vat Logistics B.V.
   Bestuur Fenex-Garantiefonds, Gevaarlijke stoffen

  • Jeroen Borst
   Raad voor Douanelogistiek (vicevz)

  • Juri Falandt, Milestone Logistics B.V.
   Raad voor Luchtvrachtlogistiek / ACN Sectorraad Expediteurs, Bestuur Fenex-Garantiefonds,

  • Inver Gase, GDF Netherlands B.V.
   Raad voor Luchtvrachtlogistiek / ACN Sectorraad Expediteurs, ACN Stuurgroep en Expediteurs, Bestuur Fenex-Garantiefonds, Ledenraad TLN

  • Frank Hermans, Seacon Logistics B.V.
   Duurzaamheid

  • Julien de Jong (vicevoorzitter), Schenker Logistics B.V.
   Raad voor Zeehavenlogistiek (Vz), Fenex Opleidingen, Strategische Adviesraad Portbase

  • Etienne Mulders, Boom Customs B.V.
   Raad voor Douanelogistiek (Vz)

  • Jean-Paul van Munster, Trans Ocean Pacific Forwarding B.V.

  • Albert van Ommen, Euro-Rijn Global Logistics B.V.

  • Liesbeth Slappendel (secretaris), Fenex Commissie Juridische Aangelegenheden, Commissie Economische Aangelegenheden

Verenigingsbureau

Onze gespecialiseerde medewerkers zijn praktisch ingesteld. Ondernemingen die lid zijn van Fenex hebben een voorsprong in de sector. ​

  • Liesbeth Slappendel, secretaris Fenex-bestuur

  • Jeroen de Rijcke, beleidsadviseur Zeehavenlogistiek

  • Antoinette Vels, beleidsadviseur Zeehavenlogistiek en Douanelogistiek

  • Susanna Leemhuis, jurist

  • Paul Wassing, accountmanager

  • Leilani van Pelt, secretaresse

  • Linda Waasdorp, Fenex Opleidingen

  • Annelies Urban, Fenex Opleidingen

FENEX-lidmaatschap

Als je lid bent van Fenex, geven we advies die kosten en tijd bespaart, en ondersteunen we je waar nodig is. Ook maak je onderdeel uit van een uitgebreid en vakinhoudelijk netwerk met collega-bedrijven. Dus … lid worden van Fenex is een logische keuze.

De vijf voordelen van het Fenex-lidmaatschap:

 1. Dienstverlening: de experts van Fenex zijn gespecialiseerd in de logistieke sector. Dus heb je vragen over bijzonderheden rondom Brexit, of Douane en directe vertegenwoordiging of wil je iets meer duidelijkheid over modelcontract Opslagvoorwaarden? Team Fenex staat voor je klaar.
 2. Belangenbehartiging: Fenex is een kring van TLN. En samen met de experts van TLN werken we hard aan het vasthouden en bereiken van de optimale condities voor ondernemers in de logistieke sector. In de luchtvrachtsector werken we nauw samen met ACN.
 3. Sectorontwikkeling en -professionalisering: met opleidingen en trainingen en met actuele informatie op de website en in nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector.
 4. Tools, modellen & adviezen: Fenex ontwikkelt speciaal voor haar leden allerhande modelcontracten, instrumenten en adviezen. Zo kunnen Fenex-leden zich richt op waar ze goed in zijn: het organiseren van en doen vervoeren van goederen als logistieke specialist.
 5. Ontmoetingsplek: Fenex brengt leden bij elkaar waar ze elkaar kunnen versterken. Denk bijvoorbeeld aan de gezamenlijk lobby voor betere Douane-voorwaarden via de kring Douane, of de kring Duurzaamheid die zich inzet om de kansen voor de logistieke sector om te verduurzamen te versterken en te verbreden.

Wil je lid worden? Neem contact op met onze accountmanager Paul Wassing op 06 53 13 47 79 of pwassing@tln.nl of vraag een informatiepakket aan via pwassing@tln.nl.

Meer weten?

Contact de expert

Team Fenex

Fenex-specialisten

Fenex: dé belangenbehartiger voor ondernemers uit de expeditie en logistiek

Als expediteur of logistiek dienstverlener vind je aansluiting bij Fenex, dé organisatie die zich inzet als belangenbehartiger. Fenex streeft naar een deskundig, doelmatig en gunstig ondernemersklimaat. Dit wordt gedaan door middel van lobby op zowel nationaal als internationaal niveau, actief netwerken, aandacht voor de sectorontwikkeling en het delen van relevante en actuele kennis. Als lid van Fenex neem je exclusief deel aan diverse opleidingen, seminars, webinars en workshops!