Heinenoordtunnel en N59 vier weken dicht in augustus

De Haringvlietbrug is nog dicht tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur en direct daarna gaat de Heinenoordtunnel (A29) dicht tot vrijdag 1 september 05.00 uur. Van maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september is ook de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein en aansluiting Den Bommel (Schaapweg) afgesloten. De renovatiewerkzaamheden aan de A29 veroorzaken veel oponthoud. De extra reistijd op de omleidingsroutes kan tijdens de spits oplopen tot meer dan een uur.

In 2023 en 2024 is er veel hinder op de A29 vanwege onderhoudswerkzaamheden aan zowel de Haringvlietbrug (2023) als de Heinenoordtunnel (2023 en 2024). De eerste afsluitingen op het traject zijn inmiddels achter de rug, maar in deze zomerperiode wordt er nog een hoop gedaan:

  • Van zaterdag 5 augustus 01.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur is de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom dicht.
  • Van maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur is de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht.
  • Van maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september is ook de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein en aansluiting Den Bommel (Schaapweg) afgesloten.

Omleidingen:

  • Doorgaand (vracht)verkeer richting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt omgeleid via de A15, A16 en A17.
  • Doorgaand (vracht)verkeer richting Rotterdam (van zuid naar noord) wordt omgeleid via A17, A16 en A15.
  • Verkeer van/naar Goeree-Overflakkee dat normaal via de N59 rijdt, wordt omgeleid via de N215 en de N57 of via de N257, A4, A59, A17 en de A16.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van Rijkswaterstaat, waarin ook de kaartjes van de omleidingsroutes te zien zijn. Na augustus gaan de werkzaamheden door en is de tunnel nog meerdere weekenden dicht. Zie de planning op www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel. Voor informatie in meerdere talen: www.A29roadworks.nl.

TLN heeft eerder een informatiebericht over de werkzaamheden gepubliceerd en werkt samen met Zuid-Holland Bereikbaar. Over de gezamenlijke inspanning van Zuid-Holland Bereikbaar en TLN lees je in dit artikel meer.

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.