Retrofit smart tacho 2 moet dubbel zo hard om deadlines te halen

Nog minder dan zes maanden te gaan voor de eerste deadline (31 december) voor het vervangen van de smart tacho 2 in voertuigen die grensoverschrijdend rijden en het aantal retrofits neemt nog onvoldoende toe. Het zal dubbel zo hard moeten gaan om de deadlines te halen. Deze eerste deadline betreft de analoge en digitale tachografen. De tweede deadline volgt 18 augustus 2025, voor de voertuigen met smart tacho 1.

TLN adviseert om zo snel mogelijk een retro-fit planning te maken en afspraken in te plannen met de werkplaatsen aangezien het behoorlijk druk zal gaan worden naarmate de deadlines naderen. Het ministerie van I&W stuurt binnenkort een herhalingsbrief aan alle voertuigeigenaren met een reminder aan de retrofitverplichting.

Medewerking enquête gevraagd 
Intussen zijn er sinds de introductie van de smart tacho 2 in augustus 2023 vertragende factoren geweest voor de retrofit, zoals de late typegoedkeuring, beschikbaarheid van de nieuwe tachograaf/specifieke onderdelen en diverse technische issues. Deze worden door TLN en de IRU gemonitord en besproken met onder andere de Europese Commissie. Daar hebben we jullie hulp bij nodig door deze survey van de IRU in te vullen.

Voor meer informatie over de smart tacho 2 en de retrofit: zie onze website.
Lees ook: Regel nú de retrofit, voor het te laat is

Of bekijk de informatievideo hieronder. 

Meer weten?

Contact de expert

Erik Busser

Consultant

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.