Toolbox ‘Weerbaar bedrijf tegen smokkel en ladingdiefstal’

De transport- en logistieke sector is regelmatig doelwit van criminelen. Om bedrijven te helpen om zichzelf beter te beschermen en weerbaar te maken, heeft Transport en Logistiek Nederland een krachtig instrument ontwikkeld: de toolbox ‘Weerbaar bedrijf tegen smokkel en ladingdiefstal’. De toolbox werd gepresenteerd tijdens de netwerkbijeenkomst TLN Mainports op de ss Rotterdam.

Het aantal gevallen van smokkel en ladingdiefstal en andere vormen van criminaliteit binnen verschillende goederenstromen neemt toe. Precies daarom heeft TLN de toolbox ontwikkeld, met hulp van subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. ‘Wij willen onze leden ondersteunen bij het weerbaarder maken van hun bedrijven en hen helpen om potentiële problemen te voorkomen’, legt Paul Poppink, coördinator strategie, duurzaamheid en bereikbaarheid bij TLN uit.

Met de toolbox wil TLN ondernemers bewust maken van de risico’s op criminaliteit om signalen te herkennen. Ook wil TLN de ondernemers vertrouwd maken met tools om effectief te reageren in geval van nood. ‘Er zijn veel partijen die initiatieven nemen op het gebied van criminaliteit. Wij hebben geprobeerd om het aanbod daarvan inzichtelijk te maken via de toolbox.’

De toolbox geeft ondernemers handvaten voor het nemen van maatregelen op basisniveau. Voor verdieping en ondersteuning op maat kun je terecht bij verschillende partijen. ‘In de toolbox zit een overzicht van bij wie je kunt aankloppen.’

Download hier de toolbox.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.