European union flag against parliament in Brussels

Belangenbehartiging internationaal

Bijna alle regelgeving voor transport en logistiek komt oorspronkelijk uit Brussel. Daarom is het voor TLN belangrijk dichtbij de bron van deze regels te zitten. Wij brengen daar de belangen van onze leden onder de aandacht bij de Europese beleidsmakers. De komende jaren focussen wij op vier prioriteiten die je hieronder kunt lezen.

Wat doet TLN allemaal?

TLN is in Brussel regelmatig in gesprek met partijen die betrokken zijn bij het maken en uitzetten van het beleid. We organiseren bijeenkomsten in Brussel en Nederland om bepaalde onderwerpen op de agenda te zetten. Ook nodigen we van tijd tot tijd politici uit Brussel uit om in Nederland een kijkje te komen nemen op de werkvloer van onze leden. Op deze pagina zullen we je op de hoogte houden van al het nieuws dat er uit Brussel te melden is!

De vier prioriteiten van het komende jaar

Digitalisering en innovatie
Het bevorderen van elektronisch zakendoen en het gebruik van digitale platforms die verschillende partijen in de logistieke keten efficiënter met elkaar laten communiceren.

Duurzaamheid in de transportsector
Bijdragen aan de doelen in het Klimaatakkoord, harmonisering van milieuzones in steden, het bevorderen van het gebruik van ecocombi’s (LZV’s) door heel Europa en het aanmoedigen van het gebruik van alternatieve brandstoffen.

Ontwikkelingen aan de grenzen van Europa
Duidelijkheid rond Brexit, het omarmen van de Nieuwe Zijderoute, blijvende aandacht voor de veiligheid van chauffeurs en lading.

Gelijk speelveld voor eerlijke concurrentie
De handhaving in elke lidstaat gelijk trekken, creëert een écht gelijk speelveld met duidelijke en uniforme handhaving.