Dutch tulip field along freeway A6 between Lelystad and Emmeloord

Belangenbehartiging nationaal

TLN behartigt de belangen van de leden in de Tweede Kamer, bij ministeries en ook bij bewindspersonen. Maar wat doet een Haagse lobbyist precies?

TLN spreekt Kamerleden, volgt debatten op de voet en zit bij ministeries aan tafel om plannen en besluitvorming te beïnvloeden. Soms werken we actief samen met andere organisaties, die onze belangen delen. Ook nemen we Kamerleden mee naar de werkvloer, om te laten zien hoe wet- en regelgeving en actuele problemen van invloed zijn op transportbedrijven.

TLN houdt zich met name bezig met de volgende onderwerpen:

  • Verbeteren bereikbaarheid
  • Faciliteren ondernemerschap
  • Verduurzamen transport en logistiek

Benieuwd welke onderwerpen er nu op de politieke agenda zijn?

Verkiezingsmanifest 2023

Op 22 november 2023 gaat Nederland naar de stembus voor een nieuwe regering. Ter voorbereiding daarop heeft TLN een verkiezingsmanifest opgesteld, waarin wij de politiek oproepen om in hun verkiezingsprogramma’s en tijdens de coalitieonderhandelingen aandacht te hebben voor de logistieke belangen van Nederland.
Lees hier ons manifest.

Altijd al een keer de Tweede Kamer willen bezoeken?

TLN organiseert enkele keren per jaar speciaal voor haar leden een bezoek aan de Tweede Kamer: een gesprek met Kamerleden en het bijwonen van een relevant debat voor transport en logistiek zijn vaste onderdelen van zo’n dag. Ook geïnteresseerd? Mail ons!

Wil je ook politici en andere beleidsmakers ontvangen?

TLN neemt geregeld de Haagse politiek mee naar de werkvloer van TLN-leden om kennis te maken met de sector. Wil je ook politici en andere beleidsmakers ontvangen? Mail ons!

Belangenbehartiger nationaal

Contact

Janna Groot

Janna Groot

TLN Belangenbehartiger
Nationaal


jgroot@tln.nl