Werven en behouden van personeel

Zorg dat medewerkers graag bij jouw organisatie willen komen én blijven werken.

Inhoud

Vind je het moeilijk personeel te vinden omdat de inhoud van functies in de transport- en logistieke sector door technologische ontwikkelingen steeds verandert? Is er sprake van vergrijzing binnen jouw organisatie? Dan is doelgroepgerichte communicatie om de best passende medewerker te vinden belangrijker dan ooit. Tijdens onze online training Werven en behouden van personeel krijg je de handvatten die je daarvoor nodig hebt. Ook leer je hoe je medewerkers waarover je tevreden bent, kunt behouden. Wat maakt jou als werkgever uniek en hoe kun je deze unieke punten benutten om jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt? Na de training heb je alle instrumenten om je als aantrekkelijke werkgever te positioneren voor potentiële medewerkers én te zorgen dat huidige medewerkers bij jouw organisatie willen blijven werken.

De online training, bestaande uit 4 sessies, wordt verzorgd door Dylan de Ruijter. Hij heeft veel ervaring met het ondersteunen van bedrijven in de transport- en logistieke sector op het gebied van arbeidscommunicatie en het opzetten van een sterk werkgeversmerk.

Voor wie?
Deze online workshop is bedoeld voor ondernemers in de transport- en logistieke sector, personeelsfunctionarissen en anderen die verantwoordelijk zijn voor het werven en behouden van personeel.
Omdat interactie belangrijk is, werken we met groepen van maximaal acht deelnemers (per bedrijf kunnen maximaal twee personen deelnemen).

Programma

Tijdens de training krijg je antwoord op onder andere de volgende vragen:

  • Hoe schrijf je onderscheidende vacatureteksten?
  • Hoe bepaal je de juiste doelgroep?
  • Welk wervingskanaal zet je in om jouw doelgroep te bereiken?
  • Hoe presenteer je jouw organisatie als aantrekkelijke werkgever?

De interactieve online workshop bestaat uit vier sessies via Zoom, e-learning modules en praktijkopdrachten. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving waarin je alle informatie en modules vindt.
Tussen de geplande sessies ga je individueel aan de slag met de e-learning modules en de praktijkopdrachten in de online leeromgeving. Reserveer hiervoor voldoende tijd. Je krijgt feedback op de praktijkopdrachten van de trainer.

Investering

We bieden deze unieke online training kosteloos aan voor bedrijven die SOOB afdragen.

Indien je, na de training, onder begeleiding verder aan de slag wilt met de geleerde stof kan je gebruik maken van een voordelig consultancy pakket. De kosten van dit pakket zijn €600. Hiervoor ontvang je 10 uur begeleiding van de Zwarte Ruijter op locatie of op afstand op onderwerpen die voor jouw bedrijf op dat moment belangrijk zijn. Ook na de training kan je dit consultancypakket afnemen. Voor meer informatie en vragen: neem contact op met TLN Opleidingen.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.