Omgaan met Logistieke Services Voorwaarden (LSV)

Ontwikkel juridische skills en wordt een adequate gesprekspartner voor je klant.

Inhoud

Leer meer over voorwaarden, aansprakelijkheid en verzekeringen én wordt een adequate gesprekspartner voor je klant. De LSV 2014, een set algemene voorwaarden, bepalen de rechten en plichten van een logistiek dienstverlener en, ook interessant, opdrachtgevers. De LSV dekken vooral warehouseactiviteiten, VAL-werkzaamheden, expeditie maar ook vervoer.

Na het volgen van deze eendaagse training heb je gevoel bij de belangrijkste bepalingen uit de LSV en begrijp je de achterliggende gedachte en de onderlinge verhouding. Je bent in staat om zelf te bepalen waar je eventueel van af wilt en kúnt wijken, zodat je ook op dit vlak een adequate gesprekspartner bent voor jouw klant.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor directeur-eigenaren, commercieel managers (in- of verkoop), bedrijfsjuristen en iedereen die zich bezig houdt met contractonderhandelingen, claimbeheer, schadeafwikkeling en/of verzekeringen. Of als je hier juist meer over wilt weten. Bedrijven zonder warehouseactiviteiten zullen minder baat hebben bij deze training.

Programma

In het ochtenddeel leggen we uit hoe de wetgever kijkt naar diverse logistieke activiteiten, zodat je begrijpt hoe de aansprakelijkheid juridisch is geregeld en waar je afwijkende afspraken kunt maken. In de middag wordt de LSV inhoudelijk doorgenomen en uitgelegd.

Gedurende de dag wordt op begrijpelijke wijze en aan de hand van praktijkvoorbeelden ingegaan op:

  • Wat zijn ‘algemene voorwaarden’ en hoe verhouden die zich tot andere algemene voorwaarden, de wet en verdragen (zoals het CMR verdrag)
  • De verhouding tussen de LSV en de AVC 2002, de Nederlandse Expeditievoorwaarden, de PD-voorwaarden 2000 en de VAL-voorwaarden 1995
  • De verplichtingen en aansprakelijkheden van de logistiek dienstverlener (waaronder ‘limieten’) en de opdrachtgever
  • Aansprakelijkheidsverzekering en goederenverzekering
  • Opzegging van de overeenkomst, tijdig klagen en verjaring en verval van ‘rechten’
  • Betaling en zekerheden, waaronder pand- en retentierecht
  • Paardensprong, parallelsprong, vrijwaring
  • Geschillenbeslechting (arbitrage)
  • De bij de LSV behorende raamovereenkomst (wat staat daar in en waarom zou je dit model moeten gebruiken)

Na afloop ga je naar huis met een logistieke raamovereenkomst, de LSV en veel kennis over logistiek recht in het algemeen.

De training duurt 1 dag.

Investering

De kosten per deelnemer voor de training zijn € 319,- voor TLN-leden en € 410,- voor niet-leden. Deze bedragen zijn inclusief lunch en exclusief btw.

Incompany

Wil je meerdere medewerkers tegelijk trainen? Dan is een incompany training een goede oplossing. Onze maatwerk trainingen kunnen we perfect laten aansluiten op de vragen die binnen jouw organisatie spelen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.