Verzuim en Duurzame inzetbaarheid

Ontdek hoe je arbeidsverzuim kunt beïnvloeden én voorkomen.

Inhoud

Hoe beïnvloed en voorkom je arbeidsverzuim binnen jouw organisatie? Arbeidsverzuim kan een aanzienlijke impact hebben op de productiviteit en het welzijn van medewerkers binnen jouw organisatie. Het voorkomen en effectief beheren van verzuim is van cruciaal belang voor een gezonde werkomgeving. Daarnaast is duurzame inzetbaarheid een steeds belangrijker onderwerp, omdat het niet alleen de gezondheid maar ook de betrokkenheid van medewerkers bevordert. Wil je geïnspireerd worden hoe je deze uitdagingen aanpakt? Dan is onze praktijkgerichte workshop precies wat je nodig hebt.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die te maken heeft (of krijgt) met verzuimbegeleiding en betrokken is bij de inzetbaarheid van medewerkers. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers. Per bedrijf kunnen maximaal 2 personen deelnemen.

In de workshop wordt veel nadruk gelegd op interactie en deelname van deelnemers. We moedigen vragen en oplossingen delen aan, want samen kunnen we de uitdagingen van verzuim en inzetbaarheid beter begrijpen en aanpakken. De workshop is vooral bedoeld om deelnemers te inspireren over het onderwerp verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Programma

Tijdens de workshop besteden we aandacht aan verschillende onderwerpen die met verzuim en inzetbaarheid te maken hebben:

  • Begeleiding medewerkers
    Wat bespreek je met een zieke medewerker? Wat mag je vragen en wat niet? We bespreken de Wet Verbetering Poortwachter en de begeleiding van een medewerkers tijdens de eerste twee jaar van het verzuim.
  • Gevolgen Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) Hoe bereken je de financiële gevolgen als een medewerker in de WGA komt? Welke begeleiding kun je de medewerker bieden?
  • Preventie
    Welke maatregelen neem je om arbeidsverzuim te voorkomen?
  • Duurzame inzetbaarheid
    Hoe krijg je inzicht in de specifieke aandachtspunten voor jouw organisatie? Tijdens het interactieve middagdeel ga je samen met andere deelnemers aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Van breed naar het onderwerp kijken, richt je je blik steeds meer naar de eigen organisatie.

Tijdens deze workshop passen we verschillende interactieve werkvormen toe. Aan het einde van deze leerzame dag ben je geïnspireerd om hiermee aan de slag te gaan. Je weet wat duurzame inzetbaarheid is en welke zaken hier invloed op hebben. Ook heb je meer inzicht in de uitdagingen voor jouw organisatie en hoe je die kunt vertalen naar concrete acties.

Een (register-) casemanager en een adviseur duurzame inzetbaarheid van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) verzorgen deze workshop. De workshop duurt 1 dag.

Investering

Wij bieden deze workshop kosteloos aan voor SOOB-afdragende bedrijven.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.