Train de trainer Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf

Speciaal voor mentorchauffeurs, chauffeurscoaches en code 95 trainers.

Inhoud training

Geef jij beroepschauffeurs de training Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf (code 95)? Dan wil je over de laatste informatie beschikken. En deze goed kunnen overbrengen op de chauffeurs zodat zij hoge boetes tijdens weg- en bedrijfscontroles kunnen voorkomen. De regelgeving is complex. Daarom bieden wij de training Train de trainer Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf. Na deze training ben je helemaal op de hoogte van de laatste wijzigingen van de rij- en rusttijden en smart tacho 2 uit het Mobility Package.

Voor wie?
De training is bedoeld voor trainers die de training Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf (code 95) geven.
Deze training telt niet mee voor code 95.
Aan de training kunnen maximaal 12 personen deelnemen zodat er voldoende ruimte is voor interactie en het stellen van vragen.

Programma

De training bestaat uit 1 dag op locatie (09.00-16.00 uur) en 1 online sessie (09.00-12.00 uur).
Er worden zes onderdelen behandeld:

 1. Rij- en rusttijden
  Wat zijn de regels voor rij- en rusttijden? Wat zijn de laatste wijzigingen volgens het Mobility Package? Je krijgt een uitgebreide toelichting met veel voorbeelden uit de praktijk.
 2. Arbeidstijd
  Wat zijn de Europese regels voor rij- en rusttijden? Welke specifieke regels gelden voor de maximale arbeidstijd bij werken in de nacht of de maximale arbeidstijd zonder pauze? Die vragen staan centraal in dit onderdeel.
 3. Digitale tachograaf en smart tacho 1
  Wat zijn de verschillen tussen de verschillende versies van de digitale tachograaf? Hoe werken de tachograafkaarten en de verplichte handmatige invoer en landcode?
 4. Smart tacho 2
  Wat betekent de smart tacho 2 die vanaf medio 2023 in nieuw te registreren voertuigen komt en vanaf 2024/2025 in alle voertuigen voor internationaal transport?
 5. ERRU-register
  Hoe voorkomen bedrijven dat ze hun NIWO-vergunning verliezen of de vervoersmanager zijn betrouwbaarheid verliest? Je krijgt alle informatie over het ERRU-register dat sinds begin 2021 bestaat en onherroepelijke overtredingen volgens de Europese ERRU-verordening registreert.
 6. Weg- en bedrijfscontroles
  Wat houden weg- en bedrijfscontroles in? Je krijgt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk handvatten om bedrijven na een controle te kunnen adviseren.

TLN-vakspecialist Erik Busser verzorgt de training. Iedere deelnemer ontvangt na de training een certificaat.

Investering

De kosten per deelnemer zijn € 450,- voor TLN-leden en € 595,- voor niet-leden. Deze bedragen zijn inclusief lunch op de eerste dag en exclusief btw.

Incompany

Wil je meerdere medewerkers tegelijk trainen? Dan is een incompany training een goede oplossing. Onze maatwerk trainingen kunnen we perfect laten aansluiten op de vragen die binnen jouw organisatie spelen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.