Rij- en rusttijden, (smart) tachograaf en analyseren tachogegevens (versneld)

Zorg dat je de regels voor de rij- en rusttijden en de tachograaf kent én voorkom hoge boetes!

Inhoud

Met de nieuwe digitale inspecties en het komende Europese riskrating systeem is het erg belangrijk om goed toezicht te houden op de rij- rusttijden en tachograaf.

Zijn alle nieuwe regels uit het mobility package bekend? Weet je hoe je de gegevens moet analyseren? Hoe werken de digitale en smart tachograaf? Dat en meer leer je tijdens onze ‘Versnelde training Rij- en rusttijden, smart tacho en analyseren tachogegevens’. Je gaat aan de slag met een stappenplan voor de tachograafadministratie, leert alles over het ERRU-strafpuntensysteem, krijgt informatie over de wijzigingen in het Mobility Package en ontdekt wat de smart tacho 2 betekent voor jouw organisatie.

Je kunt kiezen uit een fysieke (1 dag) of een online training (3 sessies van 2 uur) via MS Teams.

Programma

De versnelde training bestaat uit vier onderdelen.

 • Rij- en rusttijden: een stappenplan voor de tachograafadministratie
  Heeft jouw organisatie alle tachograaf- én chauffeursgegevens? Uit rijtijdenscans van TLN blijkt dat deze gegevens nogal eens ontbreken. Tijdens de training bespreken we een uitgebreid stappenplan waarmee je de benodigde gegevens tijdig kunt analyseren.
 • De laatste wijzigingen Mobility Package
  Ken jij de wijzigingen wat de bediening betreft van de tachograaf? En weet je dat chauffeurs bij het passeren van de grens de landcode moeten invoeren? Ben je bekend met het verplichte moment van inschakelen voor de boot-trein functie?
  Je krijgt uitgebreide informatie over de wijzigingen van de rij- en rusttijden in het Mobility Package.
 • Digitale en smarttachograaf: de introductie van de smart tacho 2
  Wist je dat er vanaf augustus 2023 een tweede versie van de smart tacho komt in nieuw geregistreerde voertuigen? En vanaf 2025 in alle voertuigen voor internationaal vervoer? Wat dat betekent voor jouw organisatie lichten we toe tijdens de training. We gaan uitgebreid in op de nieuwe functionaliteiten van de smart tacho 2. Ook leer je welke bestaande voertuigen op welke datum een smart tacho 2 moeten hebben.
 • ERRU, bedrijfscontroles ILT en analyseren gegevens: reduceren van risico’s
  Ken jij alle regels voor de rij- en rusttijden en de tachograaf? Weet je wat onherroepelijke sancties betekenen? Tijdens de training krijg je uitgebreide uitleg over de rij- en rusttijden met veel tips en handvatten. Je leert alles over het nieuwe Europese strafpuntenregister dat sinds 1 maart 2021 geldt. Met deze kennis kun je veel overtredingen en strafpunten voorkomen of zelfs verlies van de NIWO-vergunning.

Iedere deelnemer ontvangt na de training een certificaat.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor planners, wagenparkbeheerders, P&O-medewerkers en leidinggevenden die in de transport- en logistieke sector werken.

Investering

De kosten per deelnemer voor de online training zijn € 199,- voor TLN-leden en € 260,- voor niet-leden. De kosten per deelnemer voor de fysieke training zijn € 299,- voor TLN-leden en € 390,- voor niet-leden. Deze bedragen zijn exclusief btw.

Incompany

Wil je meerdere medewerkers tegelijk trainen? Dan is een incompany training een goede oplossing. Onze maatwerk trainingen kunnen we perfect laten aansluiten op de vragen die binnen jouw organisatie spelen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.