Aangaan en eindigen van de arbeidsovereenkomst

Voorkom onnodige kosten, leer hoe je een arbeidsovereenkomst aangaat en eindigt.

Inhoud

Benieuwd hoe je een arbeidsovereenkomst aangaat en welke regels er gelden bij ontslag? Alles weten over verschillende soorten arbeidsovereenkomsten en regels rond ontslag is voor werkgevers van groot belang. Welke vormen van ontslag zijn er en wat komt daar allemaal bij kijken? Deze praktijkgerichte workshop geeft je antwoord op deze én meer vragen. Daarnaast liggen er momenteel veel plannen om het arbeidsrecht opnieuw te wijzigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijzigingen op het vlak van de arbeidsovereenkomst, de oproepovereenkomst, het concurrentiebeding en de ketenbepaling. Ook deze wijzigingsvoorstellen zullen worden besproken.

Voor wie?

Deze workshop is een must voor ondernemers in de transport- en logistieke sector, personeelsfunctionarissen en iedereen die verantwoordelijk is voor personeel en op de hoogte wil zijn of blijven van de laatste ontwikkelingen.

Programma

Tijdens de workshop Aangaan en eindigen van de arbeidsovereenkomst behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Het aangaan van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde en onbepaalde tijd;
  • De proeftijd;
  • Het ontslagrecht en alle vormen van ontslag;
  • De transitievergoeding en compensatie daarvan.

Natuurlijk staan we ook stil bij nieuwe wetten en regels die sinds 2020 en 2021 gelden zoals:

  • Wat betekent de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) voor het ontslagrecht en de transitievergoeding?
  • Hoe ziet de Regeling compensatie transitievergoeding eruit bij ontslag van een medewerker die meer dan twee jaar ziek is?
  • Hoe ga je als kleine werkgever om met de Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging door pensionering of overlijden van de werkgever?

De theorie vullen we aan met veel voorbeelden uit de praktijk en actuele rechtspraak. En je gaat zelf aan de slag met praktijkcasussen. Na afloop van de workshop kun je op een juiste manier arbeidsovereenkomsten aangaan en beëindigen zodat je onnodige kosten kunt voorkomen. Kortom, alle aspecten van het arbeidsrecht komen aan bod.

De workshop wordt zowel online via MS Teams (2 dagdelen) als fysiek (1 dag) georganiseerd.

Investering

Wij bieden deze unieke workshop kosteloos aan voor SOOB-afdragende bedrijven.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.