Truck Driver code 95

Training Rij- en rusttijden, digitale tachograaf en smart tacho (Code 95 - U23)

Zorg dat chauffeurs binnen jouw organisatie de regels voor rij- en rusttijden kennen en de tachograaf correct gebruiken.

Inhoud training

Wil je de chauffeurs binnen jouw organisatie in één keer op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen over de rij- en rusttijden en de tachograaf? Dan biedt onze training Rij- en ruststijden, digitale tachograaf en smart tacho (code 95) uitkomst. Toen eind 2020 het Mobility Package kwam, veranderde diverse regels van de rij- en rusttijden. Zorg dat de chauffeurs de regels kennen en op de juiste manier de tachograaf gebruiken. In één dag doen zij veel kennis op die zij direct in hun werk kunnen toepassen.

Voor wie?
De training is bedoeld voor chauffeurs.

Code 95
De training kan in het kader van de verplichte nascholing worden gevolgd en telt mee voor 7 code 95 punten en duurt 1 dag (8 uur).

Programma

De training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen:

Ochtend; Rij- en rusttijden
Wat zijn de regels voor de rij- rusttijden? Welke regels zijn van toepassing door het Mobility Package? Deze vragen behandelen we tijdens het eerste deel van de training. Verder komen de nieuwe mogelijkheden van artikel 12, bestuurlijke boetes en de arbeidstijden aan bod.

Middag; Tachograaf (digitaal en smart tacho 1)

Wat zijn veelvoorkomende fouten bij het gebruik van de tachograaf? Dat leren de chauffeurs tijdens het tweede deel van de training. Daarnaast staan we stil bij de belangrijkste verschillen tussen de digitale tachograaf en de smarttachograaf. Chauffeurs kunnen deze kennis direct in de praktijk gebruiken. Denk aan het manueel toevoegen van activiteiten op de bestuurderskaart, de boot/treinfunctie en Out of scope.

Neem als deelnemer je bestuurderskaart mee en laat door de trainer een analyse maken om inzicht te krijgen in de geregistreerde overtredingen en knelpunten. Met deze kennis kunnen chauffeurs boetes voorkomen.

Investering

De kosten bedragen voor TLN-leden €199  en niet-leden betalen voor deze training €258,70 . Genoemde tarieven zijn exclusief btw en €20,05 CCV-registratiekosten per deelnemer (CCV-registratiekosten per 1 januari 2024 €21,45).

TLN biedt deze code 95 training ook als incompany training aan; informeer naar de mogelijkheden en kosten via opleidingen@tln.nl.

Contact

Neem voor vragen over de training of over de incompany mogelijkheden contact op:

  • Linda Waasdorp (inhoudelijk) via 06-53863263
  • Mariska den Boef (inhoudelijk) via 06-40608856
  • Krista Waleboer (organisatie) via 06-36301369

Mailen kan naar opleidingen@tln.nl

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden

Wil je meer informatie over de training of over de incompany mogelijkheden? Neem dan contact op met opleidingen@tln.nl.