Digitach in gebruik

Training Rij- en rusttijden, digitale tachograaf en smart tacho (Code 95 - U23)

Meer leren over de regelgeving rondom de rij- en rusttijden en tachograaf?
Tijdens de training “Rij- en rusttijden en digitale tachograaf” lichten ervaren trainers de regelgeving toe aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Inhoud training

De training ‘Rij- en rusttijden en digitale tachograaf’ wordt al ruim tien jaar succesvol georganiseerd door TLN. Tijdens de training doe je veel kennis op over de wetgeving van de rij- en rusttijden en de digitale tachograaf. Ook kun je een analyse van de aanwezige data op de bestuurderskaart laten maken. Je krijgt dan een analyse van de geregistreerde overtredingen en knelpunten binnen het kader van de rij- en rusttijden. Met de kennis die je hiermee opdoet, kunnen toekomstige boetes voorkomen worden.

De training bestaat uit twee delen: rij- en rusttijden en de digitale tachograaf.

Code 95
De training kan in het kader van de verplichte nascholing worden gevolgd en telt mee voor zeven code 95 punten.

Programma

Rij- en rusttijden
Het eerste deel is voor iedereen die op een manier te maken heeft met rij- en rusttijden. De rij- en rusttijden worden helder en duidelijk toegelicht. Regels over rust, rijtijd, pauze en alle andere varianten komen aan de orde. Ook uitzonderingen, zoals bij dubbel bemand rijden, ferry-overtochten of vervoer per autotrein worden besproken. Verder wordt aandacht besteed aan de bestuurlijke boetes, de arbeidstijden voor zover van belang en de wijzigingen in de regelgeving ten gevolge van het Mobility Package.

Digitale tachograaf/Smart Tacho
Het tweede deel gaat over:

  • de theorie en praktijk van de digitale tachograaf/Smart Tacho;
  • de belangrijkste aandachtspunten in het gebruik van de digitale tachograaf/Smart Tacho;
  • het downloaden van data;
  • de meest voorkomende fouten in het bedienen van de tachograaf

Ook worden er tips gegeven over het gebruik van de digitale tachograaf/Smart Tacho om problemen onderweg te voorkomen. Denk aan het manueel toevoegen van activiteiten op de bestuurderskaart, de boot/treinfunctie en Out of scope.

Na de theorie ga je zelf oefenen en leer je hoe de digitale tachograaf en Smart tachograaf werken. Aan het einde wordt een samenvatting gegeven van de geanalyseerde data van de bestuurderskaarten.

Investering

De kosten bedragen voor TLN-leden €199 excl. BTW en €20,05 CCV-registratiekosten per deelnemer. Niet-leden betalen voor deze training €258,70 excl. BTW en €20,05 CCV-registratiekosten per deelnemer.

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden

Deze training wordt ook in-company verzorgd. Meer informatie hierover? Neem contact op met opleidingen@tln.nl.