Inhoud en doelgroep

Expeditiebedrijven bieden diensten aan op het gebied van transport, opslag en distributie. Zij verzorgen voor hun opdrachtgevers (een deel van) het logistieke traject en sluiten daartoe o.a. expeditie- en vervoerovereenkomsten. Om deze overeenkomsten uit te (laten) voeren, dienen expediteurs naast commerciële vaardigheden te beschikken over vakkennis. Deze cursus beoogt een bijdrage te leveren aan de juridische basiskennis van medewerkers waardoor een beter inzicht ontstaat in de belangen van opdrachtgevers en het expeditiebedrijf, de juridische relaties – rechten en plichten van partijen -, het gebruik van algemene voorwaarden, het belang van (transport) verzekeringen, documenten en douanerisico’s.

Doelgroep
De cursus is geschikt voor medewerkers van expeditiebedrijven en logistieke dienstverleners die verantwoordelijk zijn voor klanten, klachten, acquisitie/sales en customer service en juridische basiskennis willen opdoen. Van cursisten wordt geen juridische voorkennis verwacht.

Lesprogramma

De cursus bestaat uit 2 lesmiddagen en 3 lesavonden waar de volgende onderwerpen zullen worden behandeld:

1. Vervoer, expeditie, warehousing en wegvervoer

Aansprakelijkheden bij verschillende vervoersmodaliteiten

2. Algemene voorwaarden, overeenkomsten en pand- en retentierecht

3. Nederlandse expeditievoorwaarden (Fenex-voorwaarden)

4. Betalingen, Incoterms en documenten

5. Douane risico’s (civielrechtelijk)

Duur, datum en locatie

De cursus duurt 2 lesmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur (les 1 en 2) en 3 lesavonden van 18.30 tot 21.00 uur (les 3, 4 en 5).

Aantal cursisten
Het aantal cursisten is vastgesteld op maximaal 18.

Startdatum
Najaar 2024. 

Locatie
Transport en Logistiek Nederland, Boris Pasternaklaan 22-30, 2719 DA te Zoetermeer.

Cursusmateriaal
De cursisten ontvangen een cursusboek dat ook na afloop van de cursus een naslagwerk voor de praktijk is. Tevens ontvangen de cursisten een usb-stick geladen met bestanden welke tijdens de cursus behandeld worden. Het gebruik van een laptop/tablet is daardoor raadzaam tijdens de cursus.

Certificaat
Degenen die alle lessen hebben bijgewoond, krijgen na afloop van de cursus een bewijs van deelname.

Investering en aanmelden

Cursusgeld
Het cursusgeld is vastgesteld op € 649,- (voor leden van Fenex/TLN) en € 845,- (voor niet-leden), prijswijzigingen voorbehouden en ex. BTW.

Annulering
Bij schriftelijke annulering tot 3 weken voor aanvang van de cursus worden geen kosten in rekening gebracht. Bij tussentijdse beëindiging van de cursus is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

Aanmelding
Je kunt je voor deze cursus online inschrijven. Na aanmelding volgt uiterlijk 3 weken voor aanvang van de cursus verdere informatie.

Meld je nu aan!


Vul hier de contactpersoon in namens de organisatie.

Meer weten?

Contact de expert

Team opleidingen (Fenex)

Adviseur opleidingen en trainingen

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.