44 miljoen voor versnelling infraprojecten

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat stelt 44 miljoen euro beschikbaar voor de versnelling van werkzaamheden aan de A58 en de A1. TLN pleit al langer voor de versnelde uitvoering van infrastructuurprojecten en is tevreden met de extra investering.

Aerial shot of highway interchange

Met de 44 miljoen euro wordt de aanleg van een innovatieve rijstrook en verzorgingsplaats op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven sneller uitgevoerd. Ook wordt de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo nog dit jaar aanbesteed, in plaats van volgend jaar.

Meer budget nodig
Minister Van Nieuwenhuizen heeft op Prinsjesdag al aangekondigd dat er de komende twee jaar 265 miljoen euro extra geld beschikbaar komt voor Rijkswaterstaat. Onderzoek concludeert dat er ook na 2021 fors meer geïnvesteerd moet worden in infrastructuur. Zo zou Rijkswaterstaat tussen de 1 en 1.4 miljard euro per jaar extra nodig hebben in de periode 2022-2025.

Investeringsfonds
TLN pleitte eerder al voor 3 miljard euro aan extra investeringen in infrastructuur om Nederland in de toekomst bereikbaar te houden. Om dat te realiseren zijn nieuwe innovatieve oplossingen en extra infrastructuur noodzakelijk. TLN schrijft in het verkiezingsmanifest voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar dat er voor het wegvervoer investeringen in de A1, A12, A15, A58 en A67 nodig zijn. De versnelde uitvoering van werkzaamheden aan twee Rijkswegen is een stap in de goede richting, vindt TLN.