Landeninformatie

Met de landeninformatie van TLN heb je altijd en overal de meest actuele landeninformatie van 50 landen tot je beschikking.

Als dé branchevereniging voor ondernemers in de transport- en logistieke sector maken we sinds 1994 de ‘Landendocumentatie’ voor jou. We willen namelijk dat je voor het uitvoeren van je dagelijkse ritten in het buitenland altijd en overal de meest actuele basisinformatie beschikbaar hebt. Je moet immers de juiste voertuigdocumenten aan boord hebben, BTW uit het buitenland terugvragen, cabotageregels respecteren, de rij- en rusttijden naleven, rijverboden respecteren, toltarieven juist in je facturen verwerken en de benodigde vergunningen en ontheffingen aanvragen. Veel planners maken dan ook gebruik van de TLN Landeninformatie. Actualiteit en juistheid van informatie is een groot goed voor TLN en zéker voor jou als vervoerder. De interactieve kaart geeft ons de mogelijkheid om wijzigingen meteen te verwerken. Want, zeker in het internationaal vervoer geldt: informatie van vandaag is morgen achterhaald!

Team Internationaal

TLN Landeninformatie

Alle landen

Deze interactieve kaart bied je informatie over alle onderstaande landen. Klik op de naam van het land of het land zelf om de informatie te openen. Exclusief voor TLN Internationaal leden. Om gebruik te maken van het kaartje dien je ingelogd te zijn.Exclusief voor TLN Internationaal-leden

Landeninformatie downloads

Download de TLN Rijverbodenposter, informatie over internationale regelingen en de verklarende woordenlijst.

Internationale regelingen en verklarende woordenlijst

TLN Rijverbodenposter 2024

De poster helpt je inzicht te verkrijgen waar je wel of juist niet mag rijden.

Bijzonder lokale rijverboden Oostenrijk

Rijverboden februari 2024

Rijverboden maart 2024

TLN landeninformatieboek

Het TLN landeninformatieboek is weer beschikbaar! TLN stelt sinds jaar en dag de landeninformatie samen om haar leden die internationaal rijden te voorzien van alle relevante wet- en regelgeving per land. De laatste versie van het landeninformatieboek stamt uit 2016, omdat sindsdien de landeninformatie wordt aangeboden via een interactieve kaart van Europa, zoals hierboven. Uit een peiling onder de leden bleek duidelijk een wens om naast de digitale landeninformatie, ook over een fysiek document met landeninformatie te kunnen beschikken. Het boek bevat de basisinformatie die transportondernemers nodig hebben voor het uitvoeren van transport naar de dichtstbijzijnde 15 Europese landen, zoals benodigde documenten, vergunningen, maten & gewichten en rijverboden.

Bestellen
Het TLN landeninformatieboek is te bestellen via dit formulier. De kosten per boek bedragen € 35,- ex BTW voor leden en € 50,- ex BTW voor niet-leden. Wanneer er meerdere exemplaren besteld worden, geldt er een korting:
>10-20 boeken = 10% korting
>20 boeken = 20% korting

De genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Disclaimer
Het TLN Landeninformatieboek is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, gebaseerd op de informatie zoals die in juli 2023 actueel was. Onder meer door een snel veranderende wereld kan deze statische informatie gemakkelijk worden ingehaald door de actualiteit. De meest actuele landeninformatie is daarom te vinden op de interactieve kaart op www.tln.nl/landeninformatie.

Neem voor specifieke vragen contact op met de afdeling Internationaal van TLN op 088-4567567 of via info@tln.nl.

TLN Rijverbodenposter

Als lid van TLN Internationaal maak je gebruik van de TLN Buitenlandservice. Daarom willen we je gratis iets handigs aanbieden: de TLN Rijverbodenposter. Om je te helpen inzicht te verkrijgen waar je wel of juist niet mag rijden.

Download hierboven de TLN Rijverbodenposter. Ook vind je tussen de downloads de internationale regelingen en verklarende woordenlijst. Heb je liever een gedrukte versie van de poster? De gedrukte versie van de TLN Rijverbodenposter is te koop in de TLN Ledenwinkel.