calculator – rekenen – Rekenmachine

Kostenontwikkelingen

TLN heeft de TLN Kostprijscalculator ontwikkeld. De bekende en veelgebruikte rekentool geeft je snel een helder overzicht van je kostprijsstructuur.

Onderzoeksbureau Panteia heeft de kostenontwikkelingen in het wegvervoer van 2022 en 2023 gepubliceerd. Het is één onafhankelijk rapport, zowel namens vervoerders als namens verladers. Het rapport beschrijft de kostenrealisatie 2022 en kostenraming 2023. De volledige rapportage “Kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2022/2023” kun je vanaf nu hieronder downloaden. Hiervoor dien je ingelogd te zijn.

Lees ook: Zeer forse kostenstijging voor het wegvervoer in 2022 en 2023
Op donderdag 10 november is het webinar ‘Kostenontwikkelingen in onzekere tijden’ gepresenteerd. Kijk het webinar op deze pagina terug.

Ook de “Tussentijdse notitie voorlopige realisatie 2022” vind je hieronder op de pagina.

Ben je geen lid van TLN maar wel een NIWO-vergunninghouder in het beroepsgoederenvervoer? Dan kun je het rapport opvragen door een mail te sturen naar kostenontwikkelingen@tln.nl. Vermeld in deze mail je bedrijfsnaam, adres, woonplaats en je NIWO-vergunningnummer (codenummer).

Brandstofclausule

De ontwikkeling van de brandstofprijs is lastig te voorspellen. Door het gebruik van een brandstofclausule kunnen de risico’s van sterke fluctuaties in brandstofkosten worden ondervangen. Om de gevolgen van sterke fluctuaties en onvoorspelbare wijzigingen van de brandstofprijs te kunnen ondervangen kan een brandstofclausule worden toegepast.​

TLN Kostprijscalculator

TLN informeert de leden zo breed mogelijk over relevante ontwikkelingen op kostencomponenten. Daarnaast heeft TLN de TLN Kostprijscalculator ontwikkeld. Die biedt leden de mogelijkheid om goede kostprijsberekeningen te maken. De TLN Kostprijscalculator biedt de mogelijkheden dit soort berekeningen snel uit te voeren.