calculator – rekenen – Rekenmachine

Kostenontwikkelingen

TLN heeft de TLN-kostprijsapplicatie ontwikkeld

Onderzoeksbureau Panteia heeft de kostenontwikkelingen in het wegvervoer van 2020 en 2021 in kaart gebracht. Het is één onafhankelijk rapport, zowel namens vervoerders als namens verladers. Het rapport beschrijft de kostenrealisatie 2020 en kostenraming 2021. De volledige rapportage “Kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2020/2021” kun je vanaf nu hieronder downloaden. Hiervoor dien je ingelogd te zijn.

Ben je geen lid van TLN maar wel een NIWO-vergunninghouder in het beroepsgoederenvervoer? Dan kun je het rapport opvragen door een mail te sturen naar kostenontwikkelingen@tln.nl. Vermeld in deze mail je bedrijfsnaam, adres, woonplaats en je NIWO-vergunningnummer (codenummer).

Brandstofclausule

De ontwikkeling van de brandstofprijs is lastig te voorspellen. Door het gebruik van een brandstofclausule kunnen de risico’s van sterke fluctuaties in brandstofkosten worden ondervangen. Om de gevolgen van sterke fluctuaties en onvoorspelbare wijzigingen van de brandstofprijs te kunnen ondervangen kan een brandstofclausule worden toegepast.​

TLN Kostprijsapplicatie

TLN informeert de leden zo breed mogelijk over relevante ontwikkelingen op kostencomponenten. Daarnaast heeft TLN de TLN Kostprijsapplicatie ontwikkeld. Die biedt leden de mogelijkheid om goede kostprijsberekeningen te maken. De TLN Kostprijsapplicatie biedt de mogelijkheden dit soort berekeningen snel uit te voeren.