HUB 6: Van traditionele expediteur naar digitaal platform

De nieuwe HUB van juli staat weer volop leuke en interessante artikelen over de sector. Zo lees je onder andere het verhaal van Juri Falandt die als traditionele expediteur overstapt naar volledig digitaal werken. Spreken we met Stephan Vonk van het familiebedrijf Vonk en Co over hun duurzame oplossing: CO2-reductie door rijdende zonnepanelen. En ook spreekt HUB met Raluca Marian, afgevaardigde van de IRU in Brussel, zij vertelt wat haar organisatie doet in Europa. Ben jij benieuwd? Lees dit en nog veel meer in de nieuwe HUB.

Pub foto goed

Onder ander deze editie van HUB… 

‘Van traditionele expediteur naar digitaal platform’
Juri Falandt is een oude rot in het expediteursvak. Drie jaar geleden heeft hij zijn bedrijf verkocht aan Shypple, waardoor hij als traditionele expediteur overstapte naar volledig digitaal werken. HUB spreekt Falandt over die ingrijpende transitie, de belangrijke rol van digitalisering en klantenbinding.

Uitdaging door nieuwe EU-verordening F-gassen
De TLN-deelmarkt voor geconditioneerd transport, Transfrigoroute Holland, mag zich rijk rekenen met haar uitstekende contacten met beleidsmakers, overheden en brancheorganisaties. Zéker nu een EU-verordening ondernemers voor een uitdaging plaatst. Vanaf 2030 mag geen gebruik meer worden gemaakt van de gangbare F-gassen, maar zijn alleen nog natuurlijke koelmiddelen toegestaan.

‘Wij zijn de stem van de transportsector in Europa’
De wereldwijde wegtransportorganisatie International Road Transport Union (IRU) bestaat 75 jaar. Een mooi moment om een kijkje in de keuken te nemen. Raluca Marian, afgevaardigde van de IRU in Brussel, vertelt in een interview wat haar organisatie doet. 

‘Samen werken aan veiligere logistiek’
Mede dankzij onze mainports heeft de Nederlandse transport- en logistieke sector een sterke positie in Europa. Daar werken we samen hard aan en mogen we als sector ook trots op zijn. Welke kansen en uitdagingen zien we? Dat bespreken we met leden van het cluster Mainports, Hans den Hartogh (Den Hartogh Logistics), Gertjan van der Most (Van der Most Transport) en Fay van Dongen (TLN).

Uitzonderingen rij- en rusttijden en tacho: beter af?
Een aantal specifieke voertuigen en activiteiten in het vervoer zijn uitgezonderd van de rij- en rusttijden en het gebruik van de tachograaf. TLN ervaart dat er een verkeerd beeld is over wat het betekent als zo’n vrijstelling of uitzondering van toepassing is. Het idee is vaak dat er dan geen regels gelden. Maar dat ligt anders, HUB gaat in op dit onderwerp. 

Dit en nog veel meer vind je in de nieuwe editie van ons ledenblad HUB.  

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 
HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde.  

Meer informatie over adverteren vind je hier.