Uitnodiging TLN-leden: Open Dag WattHub Geldermalsen

Koning Willem-Alexander opent op 28 september aanstaande het WattHub XL laadplein op het terrein van AVRI, gelegen aan de A15 nabij de afslag Geldermalsen. Bouwer Ploegam heeft samen met Dura Vermeer, Van Oord en energiecoöperatie Betuwewind het grootste laadplein voor zwaar materieel ter wereld gerealiseerd. De open dag voor het grote publiek vindt plaats op 30 september van 10.00 tot 15.00 uur. Speciaal voor TLN-leden is er om 11.00 uur een welkom bij het paviljoen, gevolgd door een rondleiding over het terrein door WattHub-directeur Gerben van den Berg.

WATTHUB drone (juni 2023) (8)

WattHub Geldermalsen is in eerste instantie speciaal aangelegd voor het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg, uitgevoerd door Ploegam, Van Oord en Dura Vermeer, voor deze gelegenheid samenwerkend in het consortium Mekante Diek. De ambitie is om de dijkverzwaring volledig emissieloos uit te voeren, maar omdat dergelijke snellaadpleinen voor groot materieel en vrachtwagens nog niet bestonden, hebben de bedrijven de handen ineengeslagen om dit zelf te ontwikkelen. Inmiddels staat WattHub Geldermalsen echter ook open voor andere bedrijven die elektrische auto’s, bedrijfsauto’s of machines willen opladen!

Bezoekers van de open dag hoeven zich niet apart aan te melden, toegang is vrij en gratis. Parkeren kan ter plekke, verkeersregelaars zijn aanwezig. Wil je alvast meer weten over WattHub? Kijk op de website: WattHub: snellaadplein voor zwaar materieel!