bedrijfsovername

Hulp bij bedrijfsovername

Elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met bedrijfsovername. Overname binnen de familie, zelf een bedrijf overnemen of overname van je eigen bedrijf door derden. TLN helpt haar leden bij dit proces.

Elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met bedrijfsovername. Overname binnen de familie, zelf een bedrijf overnemen of overname van je eigen bedrijf door derden. TLN helpt haar leden bij dit proces. TLN werkt daarom samen met twee TLN servicepartners die beiden zijn gespecialiseerd in bedrijfsovernames binnen de transport- en logistieke sector. 

TLN-tarief

Voor TLN-leden geldt bij beide TLN-servicepartners een korting op het reguliere tarief. Krijg je te maken met een overname en wil je graag hulp? Neem dan contact met ons op via info@tln.nl. Ook kun je natuurlijk altijd je relatiebeheerder benaderen voor meer informatie.

 

 

Stappen in het proces van bedrijfsovernames

Grofweg onderscheiden we de volgende stappen in het proces van bedrijfsovername bij verkoop, waarbij onze TLN-servicepartners jou kunnen begeleiden: 

  1. Oriëntatie/voorbereidingsfase
    2. Bedrijf verkoop klaar maken
    3. Zoeken en onderhandelen
    4. Koop en afronding (de overdracht)
    5. Na de overdracht 

Bij overdracht binnen de familie komen ook andere aspecten aan de orde. Denk aan de capaciteiten, kwaliteiten en wensen van de betrokken familieleden, de bedrijfsstrategie voor de lange termijn en ook de financiële, juridische en fiscale aspecten.  

De TLN-servicepartners zijn: 

Aanvraag informatie bedrijfsovername

  • Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Podcast en HUB-artikel over bedrijfsovernames

Podcast
Bedrijfsovername is een belangrijk thema dat speelt in onze sector. Daarom informeren wij graag onze leden over dit onderwerp. In een zesdelige podcastserie vertellen we je alles over de oriëntatie, voorbereiding, onderhandeling en afronding van het proces van bedrijfsopvolging. Een nieuwe generatie staat klaar voor de toekomst. Luister jij mee?

HUB-artikel
‘Vaak hebben mensen het over hun schoonfamilie als de koude kant’, zegt Peter Schoenmaker, directeur van Albert Van de Scheur BV transport. ‘Mijn schoonvader praat over de gouden kant. Hij wilde dat het bedrijf in Apeldoorn bleef. Ik ben de vierde generatie die het bedrijf leidt en eigenaar is van het bedrijf. Ik heb een andere achternaam, maar hoor bij de familie.’
Klik hier om het hele verhaal van Peter Schoenmaker te lezen.

‘We woonden naast het bedrijf van onze vader en zijn broers’, zegt Jannis van Eijk die met zijn neef Pim transportbedrijf Gebroeders van Eijk runt. ‘Ik werd wakker met het geluid van vrachtwagens en ging ermee naar bed. Als tiener reed ik ze de wasstraat in en hielp ik met laden en lossen. Het was vanzelfsprekend om de kant van het transport op te gaan.’
Klik hier om het hele verhaal van Jannis van Eijk te lezen.