Opleiding, scholing, school, leren, studie

MKB Route in het HBO

Negen hogescholen en brancheorganisatie TLN hebben vanuit Platform Talent voor Technologie (PTVT) toestemming gekregen om de MKB Route in het HBO voor logistieke opleidingen gezamenlijk landelijk uit te rollen. Een belangrijke reden voor deze samenwerking is dat het volgen van een associate degree, waarmee je werk en studie kan combineren, nog relatief onbekend is in het MKB en bij studenten.

Dat is de reden om de handen ineen te slaan. Zowel voor studenten die werken en studeren in de logistiek willen combineren, maar ook voor ervaren medewerkers in de logistiek is het een prachtige kans om in 2 jaar hbo diploma te halen. En voor werkgevers een concrete oplossing om zowel ervaren medewerkers als nieuw talent de kans te geven om zich bij hen te ontwikkelen.

De MKB Route in het HBO is een duale/ deeltijd opleiding, waarbij de student staat ingeschreven bij een hogeschool en daarnaast een arbeidscontract heeft bij een MKB-bedrijf. Die combinatie levert mooie resultaten op, omdat de theorie meteen in de praktijk gebracht kan worden. De deelnemer maakt een mooie persoonlijke en professionele ontwikkeling, combineert het werken en leren en het MKB bedrijf plukt de vruchten van deze ontwikkeling!

Wat is een Ad-opleiding?

Een associate degree (Ad) is een praktijkgerichte tweejarige HBO opleiding. De Ad heeft, naast de bachelor en de master, een vaste plek in het hoger beroepsonderwijs. Een Ad-diploma vergroot de kans op een baan en is korter dan een vierjarige bacheloropleiding. Een Ad zit qua eindniveau tussen MBO4 en bachelor in.

Je kunt na het behalen van je HBO Ad diploma aaneengesloten, of op een later moment instromen in een bachelor opleiding. Is de bacheloropleiding waarin je wil doorstromen sterk verwant aan de Ad, dan kun je vaak al in 2 of 2,5 jaar ook je bachelorsdiploma behalen.

Door de nieuwe samenwerking is een netwerk ontstaan dat garant staat voor een kwalitatief goede werk- en leeromgeving. De Ad Logistiek is er voor werkenden, zij-instromers met belangstelling voor deze topsector, maar ook voor MBO 4 en/of havo/vwo studenten die in de praktijk willen doorleren binnen hun eigen regio.

Meer informatie kan worden opgevraagd bij Caroline Blom (cblom@tln.nl).

Financiering

Een duale of deeltijd student aan deze MKB Route die in dienst is van een bedrijf dat SOOB afdraagt (vraag dat even na bij je werkgever), kan de opleiding bekostigen via het SOOB opleidingsbudget: Met je opleidingsbudget haal je meer uit jezelf! – STL.

STAP budget aanvragen voor deze opleidingen is helaas nog niet mogelijk.

Opleiding Instelling Vorm Locatie Contactpersonen
Ad Logistics Management Hogeschool van Arnhem en Nijmegen deeltijd/ duaal Arnhem, Ulft Ir. Maartje A. Loncke (maartje.loncke@han.nl) Ton Grafhorst (ton.grafhorst@han.nl)
Ad Logistiek HZ University of Applied Sciences deeltijd Vlissingen
Ad Logistiek en Economie NHL Stenden Hogeschool duaal Leeuwarden Jorieke de Jonge MEd (jorieke.de.jonge@nhlstenden.com)
Ad Logistiek Management Hogeschool van Utrecht (Amersfoort) deeltijd Amersfoort oguz.sanli@hu.nl of jan.vanveldhuizen@hu.nl
Ad Logistiek Windesheim (Zwolle) duaal/ deeltijd Zwolle m.noorman-balster@windesheim.nl
Ad Logistiek Hogeschool Amsterdam voltijd/ deeltijd Amsterdam d.zonneveld-heering@hva.nl
Ad Logistiek DAK Dordrecht Academy voltijd/ deeltijd Dordrecht ellen.goossens@inholland.nl
Ad Logistiek Avans Hogeschool Den Bosch voltijd/duaal Den Bosch Sjoerd van den Langenberg (sgb.vandenlangenberg@avans.nl)
Ad Logistiek Ad Academie Roosendaal voltijd/ duaal Roosendaal Jacques van Gastel (jam.vangastel@avans.nl)