Hoe krijgen we het stroomnet op peil voor 2025?

Hoe krijgen we voldoende netcapaciteit om straks in 2025 al die 5000 zero-emissievrachtwagens op tijd te kunnen opladen? Om die vraag te beantwoorden kijken we naar de overheid maar we hebben ook de ideeën van transportondernemers nodig. Op 8 april organiseren TLN, evofenedex en kenniscentrum Elaad een interactief webinar Stekkers & Kabels.

Elektrisch laden – kabels – elektriciteit

In het Klimaatakkoord hebben we afgesproken dat vanaf 2025 in dertig tot veertig Nederlandse steden alleen nog zero-emissie bevoorraad mag worden. Om de duizenden voertuigen succesvol in te kunnen zetten is een laadnetwerk nodig waar voldoende netcapaciteit onder zit. ‘We moeten echt snel aan de bak, anders halen we 2025 niet’, zegt Rob Aarse, beleidsmedewerker duurzaamheid van TLN. Met ‘we’ bedoelt hij de overheid maar ook TLN-leden. ‘De overheid moet zorgen dat er voldoende kabels de grond in gaan maar we hebben ook de input van ondernemers nodig om te bepalen waar en hoe we het net moeten verzwaren’.

Efficiënte en sterke laadinfrastructuur
In het webinar Stekkers & Kabels geven we op hoofdlijnen inzicht in wat er de komende jaren moet gebeuren om een landelijk dekkend laadnetwerk voor logistiek laden in te richten. Informatie die van belang is voor logistieke bedrijven, beheerders van bedrijfsterreinen en logistiek vastgoed en (de)centrale overheden. Ook leveranciers van ‘stekkers en kabels’, installateurs, onderhoudsbedrijven en netbeheerders willen we hierbij betrekken. We hebben elkaar de komende jaren hard nodig om een efficiënte en sterke laadinfrastructuur te bouwen.

Programma
Gastheer Matthijs Nieuwenhuis stelt gaat met de gasten in gesprek over de verschillende uitdagingen. Hierbij komen aan het woord:

  • Robert van den Hoed, voorzitter NAL-werkgroep logistiek, spreekt over de nationale ambitie
  • Onoph Caron, directeur ElaadNL, gaat in op de uitdagingen die deze ambitie met zich meebrengt voor de samenwerking tussen ondernemers, overheden en de netbeheerders
  • Ondernemers Marie-José Baartmans, directeur Breytner en Jan Graus, Fleetmanager Bidfood geven hun visie op zero-emissie stadsdistributie en de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Zowel tijdens als na het webinar word je als deelnemer actief betrokken via pollvragen en de chatfunctie. Ook is er tijdens het webinar ruimte voor het beantwoorden van deelnemersvragen.

Aanmelden en informatie
Aanmelden is mogelijk tot en met 7 april 2021. Klik hier om je aan te melden.
Voor meer informatie: evenementen@tln.nl

We zien uit naar jullie deelname op 8 april a.s.!