Laatste week aanvragen TVL Q4 2021 en NOW-5

Ondernemers hebben deze week de laatste kans om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) over het vierde kwartaal van 2021 aan te vragen. Dat geldt ook voor de aanvraag van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) 5.

Calculator, Euro banknotes and coronavirus in Europe – corona

Het aanvragen van TVL over kwartaal 4 van 2021 is nog mogelijk tot vrijdag 28 januari a.s. 17:00 uur. De aanvragen moeten digitaal bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden ingediend. Zie: TVL Tegemoetkoming Vaste Lasten | RVO | Rijksdienst

Let op, dat over dit kwartaal het omzetverlies ‘maar’ minstens 20% hoeft te zijn. Bij aanvragen over eerdere kwartalen was dat minstens 30%. De TVL wordt ook opengesteld over het eerste kwartaal van 2022. Wanneer die aanvragen kunnen worden ingediend, is nu nog niet bekend. Ook dan zal weer gelden dat het omzetverlies ten minste 30% is.

NOW-5
Ook voor het aanvragen van NOW-5 (tranche 7), over de maanden november en december 2021, komt het einde in zicht. Het aanvragen daarvan is mogelijk tot en met maandag 31 januari a.s. Het aanvragen dient digitaal te gebeuren bij het UWV. Zie: NOW: Aanvragen tegemoetkoming NOW 7e aanvraagperiode | UWV | Werkgevers

Er komt ook nog een NOW-6 (tranche 8) over de maanden januari tot en met maart 2022. Hoe die regeling er exact uit gaat zien, is nog niet bekend. Het aanvragen daarvan is waarschijnlijk mogelijk vanaf medio februari 2022.