TLN in het nieuws: Brexit-stemming

De stemming over premier Mays’ deal in het Lagerhuis zorgde de afgelopen dagen voor veel Brexit-berichtgeving. Benieuwd waar TLN allemaal te vinden was om te vertellen wat wij van de stemming vinden? Wij maakten een handig overzicht voor u.

Brexit with UK and EU flag

​TLN is teleurgesteld over het wegstemmen van de deal. De transportsector maakt zich nu op voor een ‘no-deal’-scenario. Dat betekent: lange wachtrijen voor terminals, overvolle parkeerplaatsen en mogelijk zelfs een tekort aan vergunningen. De reactie van TLN op de Brexit-stemming is veel overgenomen. Zo maakte bijvoorbeeld De Telegraaf hier een artikel van.

Media-ove​​rzicht

Elmer de Bruin, deskundige op het gebied van Brexit bij TLN, gaf een aantal interviews:

  • ​​Beluister hier het fragment bij ‘Langs de lijn en omstreken’ op Radio 1.
  • Beluister hier het fragment (vanaf 14:37) van RTL7.
  • Beluister hier het fragment bij ‘Spraakmakers’ op Radio 1.
  • Onze reactie werd ook genoemd in een tv-reportage bij RTV Noord-Holland.
  • Lees hier het artikel ‘Extreme tijdnood’ voor bedrijven na wegstemmen brexit-deal’ op NOS.nl.

Elmer zal ook één van de gastsprekers zijn op het Brexit-event van Nieuwsblad Transport. Aanmelden voor dat event kan via deze link​.

Houd de web​​​site in de gaten

Uiteraard houdt TLN haar leden op de hoogte van alle ontwikkelingen. TLN raadt ondernemers aan de website van TLN goed in de gaten te houden, zich aan te melden bij Portbase en zich bij NIWO te melden als VK-vervoerder. Dit om überhaupt in aanmerking te kunnen komen voor de benodigde CEMT-vergunningen.

​Als u vragen heeft, kunt u ook altijd even contact opnemen met de TLN Ledendesk​ (0​88-4567567).