TLN-Relatietabel zero-emissiezones & postcodegebieden

In opdracht van TLN is een Excel-relatietabel ontwikkeld waarin zero-emissiezones en postcodegebieden zijn gekoppeld. Transportplanners kunnen de tabel gebruiken om vast te stellen of hun rit door een zero-emissiezone gaat en hierop hun voertuigplanning aanpassen. Op dit moment zijn er zo’n 29 steden die een zero-emissiezone hebben aangekondigd. Voor postcodegebieden die gedeeltelijk in een zero-emissiezone vallen, is een verfijning op adresniveau in de tabel opgenomen.

Centraal Boekhuis – CB – Utrecht – Dom – Stadsdistributie – Groen – Zero emissie – duurzaam

De TLN-Relatietabel zero-emissiezones & postcodegebieden wordt zo’n vier keer per jaar geactualiseerd omdat de verwachting is dat er de komende jaren nog zero-emissiezones bijkomen en definitieve grenzen van zero-emissiezones mogelijk kunnen afwijken van de op dit moment bekende gepubliceerde grenzen. Een aantal steden heeft al wel aangekondigd een zero-emissiezone in te gaan stellen, maar daarvan de (conceptuele) grenzen nog niet gepubliceerd. In de TLN-relatietabel zijn deze zogeheten ‘preliminary zones’ buiten beschouwing gelaten.

De TLN-relatietabel is de komende tijd kosteloos op te vragen via het aanvraagformulier op de pagina Stadslogistiek – scroll naar ‘tools’.  TLN-leden ontvangen gratis en automatisch updates. Voor niet-leden bestaat ook de mogelijkheid updates te ontvangen, hiervoor worden op termijn kosten in rekening gebracht.