Zoektocht naar veiligste chauffeur van Nederland van start

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Deze competitie georganiseerd door TVM en mede ondersteund door TLN gaat vandaag van start. Beroepschauffeurs die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan kunnen meedingen.

Helene2

​TVM verzekeringen maakt zich net als TLN al decennialang hard voor transportveiligheid. Afgelopen najaar werd alweer de vijftigste editie gevierd van Ridders van de Weg, een instituut in de transportwereld dat draait om het belonen van langdurig schadevrij rijden. Dit jaar komt TVM met iets nieuws: de TVM Awards!

Wat zijn de TVM Awards?

De TVM Awards is de naam van een nieuw landelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig VerkeerNederland), TLN (Transport Logistiek Nederland) en Advance Groep. De TVM Awards heeft drie pijlers: NK Veiligste Chauffeur, Ridder 2019 en Veilig Transport.

Wervingscampagne

Het NK Veiligste Chauffeur gaat 1 juni van start. Vandaag begint de wervingscampagne om zoveel mogelijks beroepschauffeurs te vinden die aan de competitie willen deelnemen. Het is de ambitie om minimaal 3.000 deelnemers te werven. De competitie begint met een online-kennisfase. Aansluitend volgen twee halve finales en een grote landelijke finale op 26 oktober op het TT Circuit in Assen.

‘Pluim geven aan chauffeurs’

Als onderdeel van de competitie wordt ook rijgedrag gedurende een langere periode gemeten. Arjan Bos, CEO van TVM verzekeringen, over de TVM Awards: “We hebben in Nederland gelukkig heel veel vrachtwagenchauffeurs die veilig, goed en rustig rijden en daardoor juist ongelukken weten te voorkomen. Daar wordt in mijn ogen door het grote publiek te vaak aan voorbij gegaan. Deze chauffeurs zijn ambassadeurs voor hun beroepsgroep. Er bestaat niets mooiers om chauffeurs uit die grote groep de pluim te geven die ze verdienen en niet altijd meteen met het vingertje klaar te staan als er een keer iets mis is gegaan. Wij steken graag de duim omhoog als mensen goed presteren. Dat blijven we doen, onder andere met de TVM Awards.”​​

Aanmelden kan via deze link​.