Training Rij- en rusttijden en digitale tachograaf (versneld)

Versnelde training Rij- en rusttijden, (smart) tachograaf en analyseren tachogegevens

Leer alles over de rij- en rusttijden en de tachograaf, ontdek hoe je de gegevens kunt analyseren en voorkom hoge boetes.

Inhoud

Is de tachograafadministratie binnen jouw organisatie compleet? Ken je de regels voor rij-, rust- en arbeidstijden?
Weet je hoe de digitale en smart tachograaf werken? Deze onderwerpen staan centraal in onze versnelde training Rij- en rusttijden, smart tacho en analyseren tachogegevens.

Tijdens de training leer je alles over de tachograafadministratie, het Mobility Package, de smart tacho én het ERRU-strafpuntensysteem. Na de versnelde training ben je helemaal op de hoogte van alle regels die van belang zijn om boetes te voorkomen.

Je kunt kiezen uit een fysieke of online training.

Programma

De versnelde training bestaat uit vier onderdelen.

 • Rij- en rusttijden: een stappenplan voor de tachograafadministratie
  Heeft jouw organisatie alle tachograaf- én chauffeursgegevens? Uit rijtijdenscans van TLN blijkt dat deze gegevens nogal eens ontbreken. Tijdens de training bespreken we een uitgebreid stappenplan waarmee je de benodigde gegevens tijdig kunt analyseren.
 • De laatste wijzigingen Mobility Package
  Ken jij de wijzigingen wat de bediening betreft van de tachograaf? En weet je dat chauffeurs bij het passeren van de grens de landcode moeten invoeren? Ben je bekend met het verplichte moment van inschakelen voor de boot-trein functie?
  Je krijgt uitgebreide informatie over de wijzigingen van de rij- en rusttijden in het Mobility Package.
 • Digitale en smarttachograaf: de introductie van de smart tacho 2
  Wist je dat er vanaf augustus 2023 een tweede versie van de smart tacho komt in nieuw geregistreerde voertuigen? En vanaf 2025 in alle voertuigen voor internationaal vervoer? Wat dat betekent voor jouw organisatie lichten we toe tijdens de training. We gaan uitgebreid in op de nieuwe functionaliteiten van de smart tacho 2. Ook leer je welke bestaande voertuigen op welke datum een smart tacho 2 moeten hebben.
 • ERRU, bedrijfscontroles ILT en analyseren gegevens: reduceren van risico’s
  Ken jij alle regels voor de rij- en rusttijden en de tachograaf? Weet je wat onherroepelijke sancties betekenen? Tijdens de training krijg je uitgebreide uitleg over de rij- en rusttijden met veel tips en handvatten. Je leert alles over het nieuwe Europese strafpuntenregister dat sinds 1 maart 2021 geldt. Met deze kennis kun je veel overtredingen en strafpunten voorkomen of zelfs verlies van de NIWO-vergunning.

Iedere deelnemer ontvangt na de training een certificaat.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor planners, wagenparkbeheerders, P&O-medewerkers en leidinggevenden die in de transport- en logistieke sector werken.

Investering

De kosten per deelnemer voor de online training zijn € 149,- voor TLN-leden en € 195,- voor niet-leden. De kosten per deelnemer voor de fysieke training zijn € 275,- voor TLN-leden en € 345,- voor niet-leden. Deze bedragen zijn exclusief btw.

 

Contact

Vragen? Neem contact op met team opleidingen:

 • Linda Waasdorp (inhoudelijk) via 06-53863263
 • Mariska den Boef (inhoudelijk) via 06-40608856
 • Krista Waleboer (organisatie) via 06-36301369

Mailen kan naar opleidingen@tln.nl

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden

Wij kunnen deze training ook incompany verzorgen. Interesse in een training op maat? Neem dan contact op met TLN opleidingen