data – computer – grafiek

Training Power BI

Maak van meerdere bestanden een overzichtelijk dashboard.

Inhoud

Ben je veel tijd kwijt aan het maken van rapportages? Welke data heb je daarvoor nodig? Is de data actueel genoeg om snel betrouwbare beslissingen te kunnen nemen? Het liefst wil je data uit verschillende bronnen automatisch samenvoegen, informatie snel kunnen raadplegen en met één druk op de knop een rapportage maken. Dat kan! In onze tweedaagse online training Power BI maken we je wegwijs in Microsoft Power BI, interactieve software waarmee je eenvoudig data visualiseert. Dat helpt je te signaleren welke kansen en bedreigingen er zijn voor jouw organisatie. En direct actie te ondernemen. De training, die we organiseren in samenwerking met Bricklog, is gericht op de transport- en logistieke sector en sluit dus naadloos aan bij jouw praktijk.

Voor wie?
De online training Power BI is geschikt voor personen die in de transport- en logistieke sector werken en zich bezig houden met het maken van rapportages. Om te zorgen dat de training aansluit bij de behoeften van de deelnemers, neemt de trainer ruim voor aanvang van de 1e sessie telefonisch contact op.

Voorkennis
Wil je deze online training Power BI volgen heb je minimaal basiskennis van Excel en enige affiniteit met het lezen van data. Twijfel je of je kennis/ervaring voldoende is om deel te nemen aan deze training, neem dan contact met ons op via opleidingen@tln.nl  

Programma

De training vindt plaats via ZOOM en bestaat uit twee dagdelen van 3 uur.  De training start met een uitleg over Power BI en  vervolgens ga je direct zelf aan de slag in Microsoft Power BI. Er worden diverse stappen gezamenlijk doorlopen zodat je aan het einde van de training weet: 

 1.  Welke basisfunctionaliteiten Microsoft Power BI heeft
 2.  Hoe je data kunt voorbereiden 
 3.  Hoe je gegevens kunt importeren vanuit diverse gegevensbronnen (bijv. excel en TMS) 
 4.  Hoe je data kunt bewerken 
 5.  Hoe je kolommen toe kunt voegen 
 6.  Hoe je data kunt lezen 
 7.  Hoe je visualisaties maakt 
 8.  Hoe je rapportages maakt en deze kunt delen met collega’s  


Er wordt gewerkt met kleine groepen van 4 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor individuele begeleiding, het delen van je scherm en het stellen van vragen. 

Tijdens de training ga je aan de slag met Power BI op basis van fictieve data uit de sector. Om goed deel te kunnen nemen aan deze training heb je een computer/laptop (bij voorkeur Windows) met werkende microfoon en camera nodig. Een 2e beeldscherm  is handig. 

Investering

Het tarief voor leden van TLN is 425,-  exclusief btw en voor niet leden 552,50,- exclusief btw.

Contact

Vragen? Neem contact op met team opleidingen:

 • Linda Waasdorp (inhoudelijk) via 06-53863263
 • Mariska den Boef (inhoudelijk) via 06-40608856
 • Krista Waleboer (organisatie) via 06-36301369

Mailen kan naar opleidingen@tln.nl

Agenda: Data en locaties

Aanmelden