data – computer – grafiek

Training Power BI

Maak van meerdere bestanden een overzichtelijk dashboard.

Inhoud training

Ben je veel tijd kwijt aan het maken van rapportages? Op basis van welke data stel je deze rapportages op? En is de data actueel genoeg om er snel betrouwbare beslissingen over te kunnen nemen? 

Kortom, het liefst wil je alle data automatisch verwerken, data uit verschillende bronnen samenvoegen, een totaaloverzicht hebben, actuele data gelijk kunnen raadplegen en op vrijdagochtend op de knop kunnen drukken zodat jouw wekelijkse rapportages in één keer klaar zijn.  

In samenwerking met Bricklog organiseert TLN een tweedaagse online training Power BI specifiek gericht op de transport- en logistieke sector. Tijdens deze online training word je wegwijs gemaakt in de wereld van Power BI. Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data. 

Je krijgt handvatten om actief aan de slag te gaan met data om op elk niveau in de organisatie betrouwbare beslissingen te kunnen nemen op basis van actuele data. Het visualiseren van data helpt om op een eenvoudige manier te signaleren met welke kansen en bedreigingen je te maken hebt met als groot voordeel dat je direct actie kan ondernemen. 

 Na afloop van de training ben je in staat om een betrouwbare rapportage te maken, kan je een begrijpelijke visual samenstellen in Power BI en weet je hoe je deze in de organisatie kan delen. Tijdens deze interactieve training ga je zelf direct actief aan de slag met Power BI aan de hand van fictieve sector gerelateerde data. Interactie is tijdens deze online training belangrijk en daarom wordt er gewerkt in kleine groepen.  

Voor wie? 
De online training is geschikt voor personen werkzaam binnen een transport- en logistieke organisatie die zich bezig houden met het maken van rapportages. 

Er wordt in twee groepen gewerkt zodat zowel beginners als gebruikers met enige ervaring het optimale uit de training kunnen halen. De inhoud van de training wordt per groep aangepast. Voorafgaand aan de training neemt de trainer telefonisch contact op om af te stemmen welke groep wordt geadviseerd.  

Voorkennis
Wil je deze online training Power BI volgen heb je minimaal basiskennis van Excel en enige affiniteit met het lezen van data. Twijfel je of je kennis/ervaring voldoende is om deel te nemen aan deze training, neem dan contact met ons op via opleidingen@tln.nl . 

Programma

De training bestaat uit twee dagdelen van 3 uur.  De training start met een uitleg over PowerBI en  vervolgens ga je direct zelf aan de slag in Microsoft Power BI. Er worden diverse stappen gezamenlijk doorlopen  zodat je aan het einde van de training weet: 

 1. Welke basisfunctionaliteiten Microsoft Power BI heeft
 2. Hoe je data kunt voorbereiden 
 3. Hoe je gegevens kunt importeren vanuit diverse gegevensbronnen (bijv. excel en TMS) 
 4. Hoe je data kunt bewerken 
 5. Hoe je kolommen toe kunt voegen 
 6. Hoe je data kunt lezen 
 7. Hoe je visualisaties maakt 
 8. Hoe je rapportages maakt en deze kunt delen met collega’s  

De online training vindt plaats via ZOOM of Teams. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 4 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor individuele begeleiding, het delen van je scherm en het stellen van vragen.   

 Om goed deel te kunnen nemen aan deze training heb je nodig: 

 • Computer/laptop (bij voorkeur Windows)
 • 2e beeldscherm 
 • Werkende microfoon 
 • Werkende camera 

 

Investering

Het tarief voor leden van TLN is 425,-  exclusief BTW en voor niet leden 552,50,- exclusief BTW. 

Agenda: Data en locaties

Aanmelden